ÖTV avantajını kaçırmak istemeyenlere Akbank'tan 200 Bin TL taşıt kredisi!

Yeni bir otomobil satın almak isteyenler ÖTV matrah dilimlerinin arttırılmasının ardından taşıt kredilerine dair arayışlarını hızlandırdılar. Akbank müşterileri cazip imkanlarla 200 Bin TL taşıt kredisi çekerek otomobil sahibi olabiliyorlar.
ÖTV avantajını kaçırmak istemeyenlere Akbank'tan 200 Bin TL taşıt kredisi!

Türkiye'de otomobil piyasasında tüm kartlar yeniden dağıtıldı. Otomobilde ÖTV matrah dilimlerinde güncelleme yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bu güncelleme ile çok sayıda otomobilin fiyatında indirimler oldu. Bu indirimlerle beraber otomobil satın almak yeniden cazip bir hale geldi. Ancak finansman sorunu yaşayanlar bunu sadece taşıt kredisi çekerek gerçekleştirebiliyorlar. Akbank da taşıt kredisi kampanyası ile müşterilerine önemli imkanlar sunuyor. 

ÖTV GÜNCELLEMESİ TAŞIT KREDİLERİNİ DE ETKİLEDİ

ÖTV matrah dilimlerinde yapılan güncelleme esasında taşıt kredilerini de etkiledi. BDDK tarafından alınan ve uygulanan karar gereği taşıt kredilerinde 400 Bin TL sınırlaması uygulanıyor. Otomobil fiyatları 400 Bin TL'yi aşınca bankalar 36 aya kadar vade ile taşıt kredisi kullandırabiliyorlar. Üstelik verilen bu krediler otomobilin fatura değerinin yüzde 50'sini geçemiyor. Ancak araçlar 400 Bin TL'nin altında fiyatlara gerileyince sistem değişti. Bu otomobiller için 48 aya kadar vade ile taşıt kredisi kullanılabiliyor. Ek olarak ise çekilecek olan kredi otomobilin fatura değerinin yüzde 70'i kadar olabiliyor. 

AKBANK TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI

Akbank tarafından müşterilerin finansman sorunlarının türüne göre çeşitli kredi kampanyaları düzenleniyor. Otomobil satın almak isteyen müşteriler için özel bir taşıt kredisi kampanyası uygulanıyor. Müşteriler bu kampanya ile aylık yüzde 1,99 faizle taşıt kredisi çekebiliyorlar. Özel bankalar içerisinde oldukça avantajlı bir faiz oranı ile çekilebilen bu taşıt kredisi ile otomobil sahibi olmak Akbank müşterileri için biraz daha kolay oluyor. 

48 aya kadar vade ile kullanılabilen Akbank taşıt kredisi kampanyası ile müşteriler otomobil satın alırken aradıkları finansman desteğini bulabiliyorlar. 4 yıla yayılan taşıt kredisi taksitleri daha ödenebilir seviyede oluyor. Bu şekilde yeni bir otomobil satın almak isteyenler ÖTV matrah dilimlerindeki değişimin avantajını kullanabiliyorlar. Otomobillere 2023 zamları geldiğinde bu avantaj da ortadan kalkacak.

200 BİN TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

ÖTV avantajını kaçırmak istemeyenlere Akbank'tan 200 Bin TL taşıt kredisi!

Akbank'tan taşıt kredisi çekenler aylık yüzde 1,99 faizle karşılaşıyorlar. 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisi kullanılması durumunda müşteriler aylık 7.184 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 345.861 TL oluyor.