Özgür Demirtaş 8 sene önce yine bugünü bildi orta gelir grubu ortadan kalktı ya fakir ya zenginsiniz

Yıllar önce açıkladığı öngörüleri bir bir doğru çıkmaya devam eden Özgür Demirtaş bu seferde orta gelir grubu için yaptığı için açıklama ve yeni ekonomi modelinin değerlendirmesinde hedefi 12'den vurdu. İşte o açıklamalar...

Yaptığı başarılı ekonomi yorumları ile adını duyuran ünlü ekonomist Özgür Demirtaş yine bir öngörüsünde daha haklı çıktı. Türkiye'nin son dönemde uygulamaya aldığı ekonomi modelini bundan 8 sene önce katıldığı canlı yayında değerlendiren Demirtaş'ın ekonomi yorumları bir kere daha gündeme geldi. 

Demirtaş 8 sene önce yaptığı yorumunda "Size çok acıklı bir şey söyleyeceğim şimdi. Yıllar geçtikçe emin olun orta direk, ülkelerin içinde eriyecek ve bu orta direk paylaşılacak. Belli bir kısım alta düşecek, belli bir kısım üst gelir grubuna çıkacak. Ülkeler için de aynı şey geçerli. Dünyada şu anda çok gelişmiş ülkeler var. Bir daha alt bir grup var. Bir de böyle gelişmekte olan piyasa dediğimiz 1. lige çıkmaya çalışan ülkeler var" diyerek orta direk grubunun zaman içerisinde eriyip yok olacağını dile getirdi. 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ ALLAH RAHMET EYLESİN DİYEREK DUYURDU ORTA DİREK YOK OLDU!

 Paylaştığı videosunda "Yıllar geçtikçe bu ortadaki grubun örneğin Türkiye, en aşağıya ve en yukarıya şeklinde ayrıldığını ve bu ülkelerin dağılımının daha farklı bir dağılım olduğunu görmeye başlayacağız. Bu son derece tehlikeli. Bu ne demek Türkiye için? Türkiye yaptığı seçimler ile gelecek 20 yıl içinde yapacağı seçimler ile aşağıya mı düşeceğini yoksa bir basamak yukarı mı çıkacağına karar verecek" diyerek tahminde bulunmuştu. Bugün bu tahminin doğru çıktığını duyurdu. 

Özgür Demirtaş yorumunda yeni ekonomi modelini de o günden değerlendirmiş ve "Net ve açık söyleyeyim. Eğer sürümden kazanma yoluna giderse, eğer ben doları arttırayım, faizi düşüreyim, işte benim malım ucuzlasın TL değer kaybettiği için, ucuza bir sürü mal satarım, daha fazla çorap satarım, çorabın fiyatını yarıya indireyim, 2 yerine 4 çorap satayım derse eğer bu modele giderse eğer Afrika bile Türkiye'yi 15 yıl sonra, amiyane tabiri ile tokatlayıp geçer" diyerek bu modelin tutmayacağını dile getirmişti.