Paranızı alacaklar, bu oyuna gelmeyin! Piyasa uzmanı uyardı, dolar kuru tahmini!

Dolar kurunda son günlerde meydana gelen hareketlenme kurun nereye kadar gidebileceğine dair büyük bir merak uyandırdı. Dolar kuru kaç TL’ye yükselebilir? Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kuru ile alakalı olarak tahminlerde bulundu.
Paranızı alacaklar, bu oyuna gelmeyin! Piyasa uzmanı uyardı, dolar kuru tahmini!

Dolar kurunda son günlerde çok önemli fiyat hareketlenmeleri görülüyor. Uzun bir süre 18 TL ile 19 TL arasında tutulan dolar kurunda hafif hafif yükseliş takip edildi. Şu anda dolar kuru 19,45 TL’ye kadar yükseldi. Serbest piyasada ise dolar kuru farklı bir fiyatlamaya tabi tutuluyor ve 20,39 TL’den işlem görüyor. Dolar kurunun bundan sonraki olası hareketlerini ekonomist Evren Devrim Zelyut değerlendirdi.

DOLAR KURU YÜKSELECEK!

Dolar kurunda farklı senaryoların irdelenmesi gerektiğini belirten Evren Devrim Zelyut, “Doları inceleyeceksek farklı senaryoları ayrı ayrı konuşmamız gerekiyor. Enflasyon yükseliyor ve Merkez Bankası’nın faiz kararlarının bir ehemmiyeti kalmadı. Dolar kuru da adım adım yükseliyor. Dolar kurunun bundan sonra da yükseleceğini zaten daha önce sık sık söylemiş, uyarılarımızı yapmıştık.” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN KAZANDIĞI SENARYO!

Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda dolar kurunun akıbetini yorumlayan Evren Devrim Zelyut, “Eğer seçimleri Cumhur İttifakı kazanırsa önümüze iki farklı senaryo çıkacak. Tayyip Bey faiz indirimine devam ederse dolar kuru 29 TL’ye yükselecek ve bunun da kaçarı yok. Eğer faiz indirmem daha akıllı bir politika uygularım derse o zaman dolar kurunda 24 TL rakamını görürüz.” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI'NIN KAZANDIĞI SENARYO!

Millet İttifakı’nın seçimden zaferle çıktığı senaryoyu da değerlendiren Evren Devrim Zelyut, “Millet İttifakı senaryosunda ise karşımıza 23 TL rakamı çıkıyor. O zaman yaşanacak olan yoğun sermaye girişleri ile 23 TL’de dolar yükselişi keser. Sonrasında ise geri gelmeye başlar. 18 TL seviyesine kadar düşer ve orada Merkez Bankası müdahale eder ve daha fazla düşmesine izin vermez.” şeklinde konuştu.

BU OYUNA GELMEYİN!

Dolar kuru üzerinden bir uyun oynandığını söyleyerek uyarıda bulunan Evren Devrim Zelyut, “Şu anda bir oyun oynanıyor. Yabancı daima doları yukarıdan çakar, borsayı düşürür ve aşağıdan alır. Bizim yatırımcı ise doları yukarıdan alır, borsayı da düştükten sonra panikle satar. İşte yabancı o sırada devreye girip alttan borsayı toplar. Adamlar çıkmış dolar 30 TL, 40 TL, 45 TL olacak diyorlar. Dolar kuru o noktalara çıkmaz. Bugünleri aylar öncesinden anlatan birisi olarak söylüyorum dolar kuru bu fiyatlara yükselmez. Panik yapan, 40 TL olacak diye yüksekten alan parasını kaybedecek.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında görülmemelidir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.