Patronlar müjde diyerek duyurdu asgari ücret ve EYT'de ilk uzlaşma sağlandı!

Asgari ücret tespit komisyonu görüşmesi için patron sendikasından peş peşe iyi haberler verildi. EYT'de kıdem tazminatı sorunu çözüldü.
Patronlar müjde diyerek duyurdu asgari ücret ve EYT'de ilk uzlaşma sağlandı!

Asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında bir son dakika açıklaması da TİSK Başkanı Özgür Burak Akyol tarafından yapıldı. Akyol yapmış olduğu açıklamasında hem EYT hem de asgari ücret açıklaması yaptı. 

Milyonlarca kişinin kaderini etkileyecek olan EYT ve asgari ücrete zam konusunda da umutlandıran açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı müjde diyerek her iki düzenleme için iyi haberleri aktardı. EYT ile erken emeklilik müjdesi bekleyen kişilerin en çok tedirginlik yaşadıkları kıdem tazminatı konusunda da beklenen açıklama geldi. 

TİSK BAŞKANINDAN ASGARİ ÜCRET VE EYT AÇIKLAMASI! 

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında yaptığı açıklamasında "EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var. İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk. Biri, emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor.

 Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan az evvel paylaştı" diyerek müjdeli haberi duyurdu.

 Bugün yapılacak olan 3'lü toplantı sonrasında asgari ücret tespit komisyonu toplantı tarihlerinin açıklanması ve Aralık ayının 3. haftası itibari ile kesin zam oranının belirlenmesi bekleniyor.