Petrol fiyatlarında rekor düşüş! Benzin ve motorin için indirim hesaplaması yapılmaya başlandı!

Küresel petrol piyasasında fiyatlar yeniden çöktü Brent petrolün varil fiyatı 80 doların aşağısına düşerken Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları için indirimler yeniden gündeme geldi.
Petrol fiyatlarında rekor düşüş! Benzin ve motorin için indirim hesaplaması yapılmaya başlandı!

Petrol piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Dünya petrol sektörü Rusya ve OPEC ile alakalı gelişmelere bağlı olarak fiyatlama yapıyor. OPEC’in üretim kısıntısı kararına devam edeceğini açıklaması ve Rusya’nın petrol konusunda Avrupa’ya rest çekmesinin ardından piyasada büyük bir endişe hakim oldu. Talep kaygılarının güçlenmesiyle beraber petrol fiyatları adeta çöktü.

BRENT PETROL 80 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

Brent petrolün varil fiyatında son 24 saat içerisinde yüzde 4’ün üzerinde değer kaybı yaşandı. 79 dolar seviyesine kadar düşen brent petrolün fiyatında gerilemelerin devam etmesi bekleniyor. 7 Ocak tarihinden itibaren en düşük fiyatı gören brent petrolde bu fiyat düşüşleri şu anda tüm dünyanın en çok konuştuğu finansal konu haline geldi.

DOLAR KURU STABİL!

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına dair maliyet hesaplamaları yapılırken dolar kuru üzerinden işlemler gerçekleştiriliyor. Türk lirası birimine dönüşüm dolar kuru üzerinden yapılırken dolar kurundaki fiyat değişimleri akaryakıt maliyetlerine direkt olarak etki ediyor. Ancak dolar kurunda stabil görüntü devam ediyor. 18,63 TL seviyesinden fiyatlanan dolar kurunun akaryakıt fiyatlarında herhangi bir etkisinin olması beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM OLACAK MI?

Son bir aylık süreçte hem benzinde hem de motorinde çeşitli indirimler yapıldı. Şu anda da yapılan maliyet hesaplamaları ile hem benzinde hem de motorinde indirim ihtimali oldukça kuvvetlendi. Yapılan hesaplamalardan çıkan sonuçlara göre hem benzinde hem de motorinde en az 1 TL’lik indirim kanalı açıldığı bildirildi. Ancak akaryakıt sektörü kaynakları tarafından şu ana kadar bildirilen herhangi bir indirim kararı olduğuna dair bir açıklama yapılmadı. Yarın gün boyunca fiyatların takip edileceği ve akaryakıt indirimlerine ona göre karar verileceği belirtildi.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

Şu anda benzin ve motorin fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları araştırılıyor. İstanbul’da benzinin litresi, 20,2 TL’den, motorinin litresi ise 23 TL’den satılıyor. Ankara’da ise benzinin litresi 20,39 TL’ye, motorinin litresi 23,14 TL’ye satılıyor. İzmir’de benzinin litresi için 20,39 TL ve motorinin litresi için 23,17 TL fiyatı uygulanıyor.