Piyasalar açılışta karıştı dolar euro kuru gram ve çeyrek altın fiyatları yükseldi

7 Mart 2023 Salı günü döviz kuru ve altın fiyatları için açılış rakamları geldi. Piyasalar açılışta dalgalanma yaşarken altın fiyatları, dolar kuru ve euro kuru yükseldi.
Piyasalar açılışta karıştı dolar euro kuru gram ve çeyrek altın fiyatları yükseldi

Piyasalar açılışta karıştı dolar euro kuru gram ve çeyrek altın fiyatları yükseldi - Türk Lirası seçim öncesi dalgalı bir seyir izlerken piyasada günün ilk açılış fiyatları geldi. TL hem dolar hem de altın fiyatları karşısında güne değer kaybı ile başladı. 

Dün kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Mart 2023 tarihi itibari ile seçim sürecine gireceklerini duyurmuş, aynı akşam altılı masanın adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi açıklanmıştı. Yürütülen siyasi süreç piyasalarda beklenen dalgalanma hareketlerini oluşturdu. 

7 MART 2023 SALI GÜNÜ BUGÜN 1 DOLAR KAÇ TL, NE KADAR OLDU?

Piyasalar şimdiden seçimi fiyatlamaya başlarken dolar kuru bugün 18,8989 TL alış ve 18,9108 TL satış seviyesi üzerinden işlem yapmaya başladı. Euro kuru ise açılışta yeni güne 20,2090 TL seviyesinden başladı. 

Piyasalar açılışta karıştı dolar euro kuru gram ve çeyrek altın fiyatları yükseldi

7 MART 2023 GÜNCEL GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Altında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken FED tarafından yapılacak olan açıklamanın baskısı ile düşen ons altının fiyatı bugün bir kere daha enflasyon rüzgarını arkasına alarak yükseldi. Uluslararası piyasada ons altının fiyatı 1848 dolar seviyesine yükselirken gram altının fiyatı 1.124 TL seviyesinden güne yükseliş yönlü başladı. Çeyrek altının alış fiyatı 1.863 TL olurken satış fiyatı ise 1.883 TL seviyesini gördü. Yaşanan dalgalanmanın etkisi ve seçimin piyasalara etkisi takip edilmeye devam edilecek.