Piyasalara dolar kabusu çöktü! Dolar kahini korkuyorum diyerek dolar kuru tahminini açıkladı!

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir dolar kuru ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Dolar kıtlığının kapıda olduğunu söyleyen Remzi Özdemir dolar kuruna ilişkin tahminini de açıkladı.
Piyasalara dolar kabusu çöktü! Dolar kahini korkuyorum diyerek dolar kuru tahminini açıkladı!

Türkiye ekonomisinde çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Türk lirası dolar karşısında hafif hafif değer kayıplarını sürdürürken bazı veriler ise işlerin oldukça karışacağına işaret ediyor. Ünlü ekonomi yazarı ve ekonomist Remzi Özdemir genel bir değerlendirme yaparak dolar kuruna ilişkin bazı yorumlarda bulundu.

DÜNYAYA DOLAR KABUSU ÇÖKTÜ!

Dünyada dolar kabusu yaşandığını söyleyen Remzi Özdemir, “FED’in faiz artışı ile beraber piyasalara bir kabus çöktü. Dünya merkez bankalarında 1 trilyon dolarlık rezerv kaybı var. Dünya ülkeleri buna hazırlandılar. Ancak bizim gibi ülkeler günü geçiştirmeyle uğraştıkları için hazırlık yapmadılar. ABD faiz artırıp bilanço küçültüyor ve dünyadaki parayı kendisine çekiyor. Biz ise faiz indirimi yaparak parayı tutmaya çalışıyoruz.” dedi.

200 MİLYAR DOLAR YAKTIK

Doların baskılanması için dolar rezervlerinin yakıldığını söyleyen Remzi Özdemir, “FED faiz artırmaya devam ettikçe dolar daha da değerlenecek. Dolar kuru da yükselecek. Doğalgaz konusunda ödeme sıkıntısı var. Merkez Bankası’nın rezervleri hızla azalıyor. Doları baskılamak için dolar yaktık. Türkiye son 3 yılda 200 milyar dolarlık bir rezerv yaktı ve Türkiye’de şimdi dolar kıtlığı başladı. Rusya Türkiye’nin doğalgaz ödemelerini erteleyecektir. Peki petrol alımını nasıl finanse edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

DOLARIN SADECE RESMİNİ GÖREBİLECEKSİNİZ!

Dolar kıtlığı yaşanacağını söyleyen Remzi Özdemir, “Dolar kıtlığı artık kapıya dayandı. İnsanlar doların sadece resmini görecekler. Eğer ABD faiz artışından vazgeçerse iş değişir ama buna dair de işaretler almadık. FED enflasyon ile mücadele için faiz silahını kullanmaya devam edecektir. Türkiye’nin ihracat ve turizm dışında döviz geliri yok. Dolayısıyla açık oluşuyor ve bu da dolar kurunun yükselişine zemin hazırlıyor.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU TAHMİNİ!

Dolar kurunun fiyatına dair tahmin yapan Remzi Özdemir, “Dış ticaret açığı yükseliyor, bankalar üzerinden dolar bulunmaya çalışılıyor. Ancak bu işin sonu çok kötü bir sürece doğru gidiyor. Bugünler iyi günlerimiz. Aralık ayı felaket günleri olarak iktisat tarihimizde yerini alabilir. O dönem için henüz zamanımız var ama Türkiye’nin hazırlığı yok. Dolar kurunda baskı kaldırıldığı an kur kendisini 23 TL’ye atacaktır. Sonrasında ise Allah bu milleti korusun. Düşünmek ve dile getirmek dahi istemiyorum.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapılması halinde sorumluluk kabul edilmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.