Piyasalarda yeni dönemin ilk fiyatları! Dolar kuru rekor kırdı, gram altın destek aldı!

Piyasaların yeni haftaya nasıl başlayacağına dair çok büyük bir merak yaşanıyordu. Ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek’in gelmesi ile beraber dolar kuru yeni haftaya rekorla başladı. Gram altın da buradan aldığı destekle yükseldi.
Piyasalarda yeni dönemin ilk fiyatları! Dolar kuru rekor kırdı, gram altın destek aldı!

Türkiye ekonomisinde oldukça kritik bir yeni dönemin başlangıcı yapıldı. Cumartesi akşamı Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek’in getirildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Dün de Mehmet Şimşek görevi eski bakan Nureddin Nebati’den devraldı. Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminin başına geçmesine piyasaların ne şekilde tepki göstereceği merak konusu olmuştu. Bu sabah itibariyle döviz piyasasında bu gelişmenin sonucu belli oldu.

DOLAR KURU YENİ BAKANI REKORLA SELAMLADI!

Dolar kuru bir süredir yükseliş ivmesinde ilerleyişini sürdürüyor. Adım adım Türk lirası karşısında değerlenen dolar kurunu Mehmet Şimşek haberi dahi sakinleştiremedi. Geçtiğimiz haftayı 20,90 TL seviyesinde kapatan dolar kuru yeni haftada tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar kuru önce 21,15 TL’ye fırladı ve ardından 21,10 TL’ye geriledi ve şu anda da bu seviyeden işlem görmeye devam ediyor. Serbest piyasada ise dolar kuru 21,37 TL’den işlem görüyor. Euro kuru ise 22,66 TL olurken serbest piyasada 22,85 TL’den işlem görmeye devam ediyor.

GRAM ALTIN DOLARDAN DESTEK ALDI!

Geçtiğimiz haftanın son kısmında düşüş trendine giren ons altın 1.944 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Ons altın yeni haftaya çok hafif bir yükselişle 1.945 dolardan başladı. Gram altın ons tarafından gelen olumsuz veri akışı ile güç kaybederken dolar kurundaki rekor seviyeden destek aldı. Gram altında bu kapsamda sert gerilemeler meydana gelmedi. Gram altın ekran fiyatının şu anda 1.321 TL olduğu bildirildi. Kuyumcuların gram altın fiyatının ise 1.369 TL olduğu bildirildi.

DOLAR KURUNUN YÜKSELİŞİ NE ANLAMA GELİYOR?

Dolar kurunda yükseliş eğilimi zaten bulunuyordu. Bugün Mehmet Şimşek faktörü ile pozitif bir etki olması bekleniyordu. Ancak Merkez Bankası çok uzun zamandır dolar kurunu baskılıyor ve kur reel değerinin çok uzağında kaldı. Mehmet Şimşek faktörünün bu nedenle dolar kurunda düşüş olması zor ihtimal olarak değerlendiriliyor. Kur gerçek değerine ulaştıktan sonra pozitif gelişmeler olur, yabancıların sermaye girişleri yeniden başlarsa o zaman düşmeye başlayabilecek.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.