Polis maaş promosyonu için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi iddiası! 2022 EGM promosyon rakamı 50.000 TL'mi olacak?

Polis maaş promosyonu kamuoyu gündemini meşgul etmeye devam ederken konu hakkında bir son dakika iddiası gündeme taşındı. EGM promosyon rakamını Bakan Soylu'mu açıklayacak, son rakam ne, kaç TL olur, olacak?
Polis maaş promosyonu için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi iddiası! 2022 EGM promosyon rakamı 50.000 TL'mi olacak?

Polis maaş promosyonu için çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yüzbinlerce polisin ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin beklediği promosyon müjdesi bir süredir kamuoyu gündemini meşgul ediyordu. 

Vatandaşların can güvenliğini sağlamak için kendi canlarını hiçe sayarak görev yapan polisler maaş promosyonu rakamlarının arttırılmasını talep ediyordu. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan polislere bekledikleri müjdeli haber geldi. Yüzbinlerce polis ve EGM personeli için ödenecek olan maaş promosyonu ne kadar, kaç TL, açıklandı mı?

POLİS MAAŞ PROMOSYONU AÇIKLANDI MI, RAKAM NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Sosyal medyada yüzbinlerce kişinin katılımı ile haftalardır devam eden polis maaş promosyonu etkinliğinde polisler görevlerinin zorluğuna atıfta bulunarak maaş promosyonlarının arttırılmasını istiyordu. Zor koşullar altında görev yaparken bir de geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten EGM personelleri promosyon rakamlarında artış yapılmasını istiyordu. 

Polis maaş promosyonu için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi iddiası! 2022 EGM promosyon rakamı 50.000 TL'mi olacak?

EGM POLİS PROMOSYON İDDİASI: YENİ RAKAM 50 BİN TL OLUR MU?

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında açıklanan maaş promosyonu rakamlarına yapılan atıf ile polisler kendilerine söz konusu rakamın en az 50 bin TL olarak ödenmesini talep ediyordu. Sosyal medyada yapılan "Polis arkadaşlar… Sevgili polis aileleri… Müjdeler olsun! İçişleri Bakanı Süleyman promosyon olayını halletti" tarzındaki paylaşımlar gündemi bir anda hareketlendirdi. 

Güvenlik güçleri ile olan yakın ilişkisi ve vatandaşların tepkileri ile taleplerini yakından takip ettiği bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polislerin taleplerine daha fazla kayıtsız kalamadığı ve yaşanan anlaşmazlığı çözmek için devreye gireceği iddia edildi. Söz konusu iddialar gündemi ısıtırken henüz konu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ya da EGM tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. 

VAKIFBANK POLİS MAAŞI PROMOSYONU KAÇ TL?

Polis maaş ödemeleri hakkında Vakıfbank ile EGM arasında görüşmeler devam ederken EMNİYET SEN Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer Talebimiz açık ve nettir; Bütün il ve ilçelerin sözleşmeleri revize edilerek yenilenmeli, Sözleşme süresi 3 yıl olmalı, En az 50 bin lira promosyon ödenmeli ve paranın tamamı peşin olarak ödenmeli" ifadelerini kullanmıştı. Polislerin taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı ya da yeni iddiaların doğruluğu ise merak konusu oldu.