Rakamı içeriden aldım diyen kulislerin kulağı kesik gazetecisi 2023 Ocakta asgari ücret ne kadar olacak duyurdu!

2023 asgari ücret tahmini için rakamlar peş peşe açıklanmaya devam ederken bir kulis haberi de ünlü gazeteci Melik Yiğitel tarafından yapıldı. Ocak'ta asgari ücret ne kadar olacak 2023 tahmini yapıldı.
Rakamı içeriden aldım diyen kulislerin kulağı kesik gazetecisi 2023 Ocakta asgari ücret ne kadar olacak duyurdu!

Pek çok alanda gelecek olan zamları belirleyecek referans oran olması nedeni ile milyonlarca kişi Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından açıklanacak olan rakamı beklemeye başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde işçi ve işveren sendikaları ilk kez bir araya gelmiş, asgari ücret tespit komisyonu 1. toplantısı yapılmıştı. 

Yapılan toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 81 il genelinde yapılan asgari ücret anketi rakamları açıklanmış, açıklanan rakamlar kamuoyu tarafından düşük bulunarak eleştiri konusu olmuştu. Çalışma Bakanlığı'nın anketinden çıkan rakam 7 bin 845 TL olarak ilan edilmişti. Asgari ücrete zam konusunda bir tahminde Ankara kulislerinin deneyimli gazetecisi Melik Yiğitel tarafından yapıldı. 

2023 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR, ZAMLI MAAŞ BEKLENTİSİ KAÇ TL?

Asgari ücrete gelecek olan zam konusunda rakamlar adeta havada uçuşmaya devam ederken asgari ücret tahmini konusunda bir rakamda Ankara kulislerinin deneyimli gazetecisi Melik Yiğitel tarafından yapıldı. Yiğitel yaptığı açıklamasında resmi istatistiklere göre asgari ücretli çalışan kişilerin ortalamasının yüzde 37 olduğunu belirterek 13 milyon 536 bin kişinin asgari ücretli çalışan olduğunu belirtti. 

 Yiğitel hem işçi hem de işveren sendikaları ile temaslarda bulunduklarını belirterek “Ben bütün taraflarla konuştum. Gördüğüm kadarıyla rakam 8 bin liradan az olmayacak. 8.000 – 8.500 bandında bir yerde olacak. Hatta bu bandı biraz daha daraltırsam 8.300 civarında bir rakam çıkabilir, sürpriz olmaz” diyerek rakamı 8 bin 300 TL olarak duyurdu. Rakamın ise 8 bin liradan az olmayacağını iddia etti. Mevcut asgari ücret maaşı 5 bin 500 TL olarak açıklarken yeni zamlı maaşın 8 bin TL olması durumunda zam oranı yüzde 47 olarak gerçekleşmiş olacak.