Refah payı ve enflasyon farkı hesaplandı! 4A 4B 4C SSK Emekli Sandığı BAĞ-KUR emekli maaşı tablosu

Merkez Bankası 2023 yıl sonu enflasyon tahmini açıklanırken ilk 6 aylık enflasyon zammı hesaplaması da gerçekleşti. İşte emekli maaşı Temmuz zammı tahmini!
Refah payı ve enflasyon farkı hesaplandı! 4A 4B 4C SSK Emekli Sandığı BAĞ-KUR emekli maaşı tablosu

Refah payı ve enflasyon farkı hesaplandı! 4A 4B 4C SSK Emekli Sandığı BAĞ-KUR emekli maaşı tablosu -  Ekonomik olarak zorlu günler geçiren emekliler seçim öncesi erken zam müjdesi beklemeye başlamıştı. Beklentiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapılmış ve en düşük emekli maaşına zam geldiği ilan edilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamasında "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun" diyerek en düşük emekli maaşına 2 bin TL'lik zam yapıldığını ilan etmişti. 

MERKEZ BANKASI 2023 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ BEKLENTİSİ AÇIKLANDI! 

Piyasaların merakla beklemiş olduğu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi Nisan 2023 sonuçları açıklandı. 

Açıklanan anket sonuçlarına göre Merkez Bankası'nın 2023 yıl sonu enflasyon tahmini ile ilk 6 aylık enflasyon beklentisi belli oldu. Yayımlanan raporda "Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,72 iken, bu anket döneminde yüzde 37,77 olmuştur.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31,63 iken, bu anket döneminde yüzde 31,02 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,91 ve yüzde 17,54 olarak gerçekleşmiştir" denilerek rakamlar verilmişti. Açıklanan rapora göre 6 aylık enflasyon beklentisi tahmini yüzde 21,43 olarak gerçekleşti. 

Refah payı ve enflasyon farkı hesaplandı! 4A 4B 4C SSK Emekli Sandığı BAĞ-KUR emekli maaşı tablosu

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI HESAPLAMA! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNİ KAÇ TL OLACAK, OLUR?

Merkez Bankası enflasyon tahmini yüzde 21.43 olarak açıklanırken bu orana Cumhurbaşkanı jesti olarak ilave yapılacağı en düşük yüzde 25 ya da yüzde 30 oranında zam geleceği belirtildi. 

Yüzde 25 oranında zam gelmesi durumunda: 

En düşük memur emeklisi maaşı 9.876 TL, 

2000 öncesi SSK emeklisi maaşı 7.616 TL, 

2000 sonrası SSK emeklisi maaşı 4.723 TL, 

BAĞKUR esnaf emeklisi maaşı 6.820 TL, 

BAĞKUR tarım emeklisi maaşı 5.420 TL olarak Temmuz ayında hesaplara yatırılacak.