Rekor sonrası uzmanlardan altın fiyat tahminleri!

Altın piyasasında önemli fiyat hareketleri meydana gelirken gram altında bugün bir rekor geldi. Altın fiyatlarını uzmanlar değerlendirerek beklentilerini açıkladılar.
Rekor sonrası uzmanlardan altın fiyat tahminleri!

Altın piyasası çok hareketli günlerden geçiyor. Ons altın bugün 1.942 dolar noktasını görürken gram altın ise 1.173 TL ile rekor kırdı. Altın fiyatlarındaki bu yükseliş hareketlerini yatırımcılar büyük bir heyecanla takip ediyorlar. Bundan sonra altın piyasasında olabilecek gelişmeleri altın piyasasının nabzını tutan uzmanlar değerlendirdiler.

ONS ALTIN İÇİN DİKKAT EDİLECEK SEVİYELER

Altın piyasası hakkında bir değerlendirme yapan Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, “Ukrayna savaşı başladığında Mart 2020’de ons altın 2.070 dolar seviyesini test etmişti. Ardından ise sekiz ay boyunca bir değer kaybı yaşanmıştı. Ons altında 1.617 dolar seviyesi dahi görüldü. 2022’nin son çeyreğinde ise ibre tamamen değişti. Hız kesen enflasyonun etkisiyle tahvil faizleri geriledi ve altın fiyatları yükselmeye başladı. Önümüzdeki 12-18 aylık dönemde bu dengenin devam etmesi beklenebilir. Ancak bu süreçte çeşitli riskler de bulunuyor.

Yakın vadede ons altının 2.025 dolar, 2023 yılının ikinci yarısında da 2.200 dolar seviyelerine yükselme ihtimali var. Ancak altın son iki ayda yüzde 20’lik bir ralli hareketi gerçekleştirdi. Benzer bir hızla altının yükselişini sürdürmesi doğal akışa biraz aykırı görünüyor. Altın fiyatları düşecek gibi bir öngörüde bulunmuyoruz ama yatırımcılar temkinli olmalılar. En azından hızlı yükseliş beklentimiz de yok.” dedi.

 GRAM ALTIN FİYAT ANALİZİ!

Altın fiyatlarındaki yükselişleri değerlendiren bir diğer uzman olan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ ise, “Gram altının bugün rekor tazelediğini gördük. Küresel piyasalarda dolar endeksinde meydana gelen gevşemeler ons altının yükselişini destekliyor. Ons altın 1.900 dolar üzerinde kalarak yükselişini devam ettirince bu gram altın için önemli bir destek oldu.

Dolar kurunda bir süredir stabil görüntü takip ediyoruz ve bu devam ettikçe gram altının fiyatını ons altın belirleyecek. Gram altında şu andaki pozisyon korunacaktır. Eğer gram altında olası düşüşler yaşanırsa yatırımcılar bunu alım fırsatı olarak değerlendirebilirler.

Gram altında yeni pozisyonlar almak için direnç noktaları riskli olabilir. Çünkü gün içerisinde düzeltme hareketleri olabiliyor. Gram altın fiyatı için 1 Şubat’ta FED’in, 2 Şubat’ta Avrupa Merkez Bankası’nın açıklayacakları faiz kararları belirleyici olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapacak olanlar kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.