Renault 200 Bin TL’ye sıfır araba satıyor! Sadece o kişiler alabilir!

Sıfır kilometre otomobil sahibi olmak isteyenler yüksek fiyatlardan yakınmaya devam ediyorlar. Buna karşın otomobil firmaları çok uygun fiyatlarla araç satışı yapabiliyorlar.
Renault 200 Bin TL’ye sıfır araba satıyor! Sadece o kişiler alabilir!

Türkiye’de vatandaşların otomobil ihtiyaçlarını sıfır araba alarak karşılamak istemeleri durumunda karşılarına çok büyük bütçeler çıkabiliyor. Bu da otomobilde ucuz sıfır araba arayışlarını hızlandırıyor. Şu anda otomobil piyasasında ucuz sıfır araba kategorisine girecek bir araç bulunmuyor. Ancak bazı vatandaşların ucuz fiyata sıfır kilometre otomobil satın alma imkanları var.

ÖTV’SİZ OTOMOBİL ALINABİLİR!

Türkiye’de otomobil fiyatlarında ÖTV çok önemli bir sorun oluyor. ÖTV maliyeti çıkarıldığında otomobil fiyatları neredeyse yarı yarıya ucuzlayabiliyor. ÖTV’siz otomobil satın alma hakkı ise sadece çok sınırlı sayıda vatandaşa verilebiliyor. Bundan yalnızca belirli oranda engeli bulunan engelli vatandaşlar yararlanabiliyor. O kişiler sıfır kilometre otomobil satın almak istediklerinde devlet ÖTV almıyor ve araba fiyatı da çok ciddi boyutlarda düşmüş oluyor.

5 YIL SATAMAZLAR

Devlet tarafından ÖTV’siz araba satın alma hakkı veriliyor ama bunun bazı sınırlamaları oluyor. Öncelikle engelli vatandaşlara verilen bu imkan her zaman kullanılamıyor. Bir kişi 5 yılda bir bu imkanı kullanabiliyor. Ayrıca satın alınan otomobiller de al-sat için kullanılamıyor. Bir araç ÖTV indirimi ile satılmışsa Ticaret Bakanlığı 5 yıl boyunca o otomobil için satışa izin vermiyor. Sadece ödenmeyen ÖTV ödenirse bu şekilde alınan araçlar satılabilir.

RENAULT 200 BİN TL’YE SATIYOR!

Renault tarafından ÖTV indirimi ile otomobil sahibi olmak isteyenlere sunduğu fırsat belli oldu. Buna göre 393 Bin TL satış fiyatı olan Renault Taliant Joy 1.0 Sce 65 bg sıfır kilometre otomobil 200 Bin TL’ye satın alınabiliyor. 200 Bin TL’ye sıfır araba sahibi olabilen bu vatandaşlar çok kazançlı bir satın alma işlemi gerçekleştirmiş olabiliyorlar.