Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlandı çalışanlara aylık 500 TL doğalgaz ve elektrik faturası yardımı!

Milyonlarca çalışanın geçim derdine çare olabilmek adına yeni destek kararları peş peşe açıklanmaya devam ederken bu kararlardan birini de Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Çalışanlara, işçilere, asgari ücretlilere elektrik faturası ve doğalgaz yardımı açıklandı!
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlandı çalışanlara aylık 500 TL doğalgaz ve elektrik faturası yardımı!

Asgari ücretlilere, işçilere ve çalışanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aylık doğalgaz ve elektrik faturası yardımı müjdesi verildi. Ekonomide yaşanan zorlu dönem nedeni ile devletin ödemiş olduğu sosyal yardım destek paketleri her geçen gün arttırılmaya devam ederken bu yardım paketlerine ek olarak çalışanlara yönelik yeni vergi düzenlemeleri de yapılıyor. 

Devlet çalışanların desteklenmesi amacı ile yeni paketleri uygulamaya alırken bazı paketleri kendisi direkt olarak hibe para şeklinde hesaplara yatırırken bazı paketler ise işverenler üzerinden vergilerden kesinti yapılması sureti ile çalışanlara aktarılıyor. Bu tip yardımlara en güzel örneklerden biri ise doğalgaz ve elektrik faturası yardımı ödemeler oldu. 

ÇALIŞANLARA DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ AÇIKLANDI! 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren Doğalgaz ve Elektrik Faturası Desteği paketi Resmi Gazete ile yayımlanarak resmen yürürlüğe giren pakette beklenen detaylar hakkında son açıklama yapıldı ve başvurular alınmaya başlandı. AK Parti tarafından meclisten geçirilen son torba yasa olan 7420 Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında çalışanlara yeni destek kararları alındı. 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlandı çalışanlara aylık 500 TL doğalgaz ve elektrik faturası yardımı!

Yayımlanan yeni torba yasanın geçici madde 1 kapsamında 30 Haziran 2023 tarihine kadar işverenler tarafından çalışanlarına doğalgaz ve elektrik faturası gibi ısınma giderlerine karşılık olarak her ay düzenli para yardımı yapmaları durumunda bu tutarın vergiden düşüleceği ilan edildi. Rakamda üst sınır bin TL olarak belirlense de pek çok işverenin 500 TL tutarında rakamı ödemek için başvuru yaptığı öğrenildi. 

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURASI YARDIMI DESTEĞİ NASIL ALINIR, NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

Söz konusu destek paketinden yararlanmak isteyen çalışanlar kendileri başvuru yapmayacaklar. Destek paketinde başvuru işlemini işveren gerçekleştirecek. Ancak işverenin bu desteği ödemesi zorunlu tutulmayacak. Yani isteyen işveren vergisinden düşerek belirtilen rakamları işçisine ödeyecek. Ödeme yapan işveren bu rakamı devlete ödeyeceği vergiden düşecek. Devlet vergi gelirinden vazgeçerek işçinin desteklenmesini sağlamış olacak. Son dönemde özellikle de Rusya ile Ukrayna savaşının yaşattığı olumsuz etki ile elektrik ve doğalgaz faturasına rekor zam açıklanmış ısınma giderleri katlanmıştı.