Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı onayı ile yayımlandı! Bankada parası olanlar bunu yapan 32 gün sonra 2.207 TL para alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bankada parası olanları ilgilendiren bir karara imza attı. Bankada parası olanlara müjde tarzındaki haber ile 32 gün sonra 2 bin 207 TL para almanın da önü açıldı.
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı onayı ile yayımlandı! Bankada parası olanlar bunu yapan 32 gün sonra 2.207 TL para alacak

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı onayı ile yayımlandı! Bankada parası olanlar bunu yapan 32 gün sonra 2.207 TL para alacak... 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67 nci Maddesinde Yer Alan Tevkifat Oranları Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5752) ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile bankada hesabı olanlara iyi haber verilmişti.

Atılan imza ile bankada TL hesabı olan kişiler için stopaj tutarları için indirim kararı çıkmış ve vergisel avantaj sağlanmıştı. Yapılan düzenleme sayesinde bankaya TL yatıran kişiler için yüksek kazanç kapısı açılmış oldu. Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları da yükselişini sürdürürken bu sayede bankaya para koyanlara ödenen tutar da katlandı. 

EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA HANGİSİ, 32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT FAİZİ GETİRİSİ NE KADAR?

Bankaların vadeli mevduat hesabı faiz oranları da son dönemde yükseliş gösterirken enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişte faiz oranlarını yukarı yönlü tetiklemişti. Dolar kurunun yükselişinin önünü kesmek ve dolarizasyon riskini düşürmek üzere bir kere daha faiz silahı çekilmiş ve mevduat faizleri yükseltilmişti. 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı onayı ile yayımlandı! Bankada parası olanlar bunu yapan 32 gün sonra 2.207 TL para alacak

Yapılan güncelleme sonrasında bankaların 32 günlük vadeli mevduat faizi yüzde 27 seviyesine kadar yükselirken en yüksek faiz veren banka bu oranı uygulayan Alternatif Bank olmuştu. Parasını Akbank ile değerlendirmek isteyen kişiler için ise 100 bin liranın 32 günlük faiz getirisi ise 2 bin 207 TL olarak gerçekleşecek. 

 BANKADA PARASI OLANLAR NE YAPMALI?

Bankada parası olan kişiler için vadeli mevduat hesabı faiz oranları yükseltilirken en yüksek faiz getirisi için TL vadeli mevduat hesabı açılmadan önce bankalarda araştırılma yapılması gerekiyor. En yüksek faiz getirisi için bankalardan teklif alınması gerekirken her bankanın sunduğu oran müşteri bazında belirlenirken bankaya yatırılacak olan tutar yükseldikçe bankaların sunduğu teklif ve faiz oranları da yükselmektedir.