Reuters duyurdu! Ekonomistlerin Eylül ayı enflasyon beklentisi 24 yılın yeni zirvesi

Eylül ayı enflasyon tahmini beklentisi açıklandı! Ekim 2022 resmi kira artışı oranı ve Eylül ayı enflasyon rakamları için geri sayım başlarken ekonomistlerin enflasyon tahmini beklentisi açıklandı.
Reuters duyurdu! Ekonomistlerin Eylül ayı enflasyon beklentisi 24 yılın yeni zirvesi

Tüm küresel piyasalarda yaşanan enflasyon yangını Türkiye'de de cepleri yakmaya devam ederken gözler TÜİK TEFE TÜFE Eylül ayı enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Eylül ayının henüz başında doğalgaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile enflasyonun da olumsuz etkileneceği açıklanmıştı. 

Pandemi döneminde Merkez Bankları tarafından uygulamaya alınan zorunlu parasal genişleme politikaları ile piyasaya pompalanan nakit paralar enflasyon rakamlarında yükselişe neden olmuştu. Tüm dünyada enflasyon şokları yaşanırken ne yazık ki enflasyonun en çok yükseldiği ülkelerden biri de Türkiye olmuştu. 

REUTERS EYLÜL AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ! EKONOMİSTLERİN TÜİK TEFE TÜE EYLÜL ENFLASYONU BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Enflasyon rakamlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken ay başında doğalgaz ve elektrik faturalarına gelen zamlar nedeniyle Eylül ayında bu yükselişin daha da artacağı beklentisi oluşmuştu. Reuters tarafından hazırlanan Eylül ayı enflasyon tahmini beklentisi anketi sonuçları açıklandı. 

YILLIK TÜFE VE AYLIK TÜFE BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Reuters enflasyon anketi sonuçlarına göre son 24 senenin en yüksek enflasyon rakamı açıklandı. 11 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket verilerine göre Eylül ayı enflasyon tahmini beklentisi yıllık bazda yüzde 84,63 olarak ilan edildi. Söz konusu orana yakın seviye en son 1998 yılında görülmüştü. Ankette aylık enflasyon tahmini rakamları yüzde 3,1 ile 4,1 arasında değişirken medyan enflasyon beklentisi ise 3,75 olarak gerçekleşti. 2022 yıl sonu enflasyon tahmini beklentisi ise 72,25 olarak gerçekleşti. 

TÜİK TEFE TÜFE EYLÜL AYI ENFLASYONU NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamlarında yaşanan dalgalanma sonucunda milyonlarca kişinin merakla beklemiş olduğu Eylül enflasyonu 3 Ekim 2022 Pazartesi günü TÜİK resmi sitesi üzerinden açıklanacak.