Reuters Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını yine erken açıkladı!

Piyasanın merakla beklemiş olduğu Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım tüm hızı ile devam ederken konu hakkında son dakika açıklaması Reuters tarafından yapıldı. TCMB Ekim 2022 faiz kararı!
Reuters Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını yine erken açıkladı!

Dolar kuru, altın fiyatları, borsa başta yatırımcıları başta olmak üzere tüm piyasaların büyük bir merakla beklemiş olduğu Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı için geri sayım sürerken Reuters yine erken davrandı. Daha öncede Merkez Bankası'nın faiz kararını önceden haber veren Reuters bir kere daha düzenlediği anket ile faiz kararını önceden bildirdi. 

Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası Ağustos ve Eylül ayında yükselen döviz kuru ve enflasyon rakamlarına rağmen büyümeyi desteklemek amacı ile sürpriz bir karara imza atmış ve politika faiz oranını indirmişti. Merkez Bankası politika faiz oranı indirimi ile piyasalar bir kere daha çalkalanırken gözler Ekim ayı kararına çevrilmişti. 

MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB faiz kararı Ekim 2022 için geri sayım başladı. Merkez Bankası PPK toplantısı Ekim 2022 tarihi için geri sayım başladı. Ekim ayının toplantısı önümüzdeki hafta içerisinde 20 Ekim 2022 Perşembe günü tarihinde gerçekleşecek. Saat 14:00 itibari ile PPK toplantısı ile alınan karar kamuoyu ile paylaşılacak. 

Reuters Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını yine erken açıkladı!

Düzenlenen toplantı ile Eylül ayında yapılan 100 baz puanlık faiz indirimi ile yüzde 12 seviyesine çekilen faiz kararı hakkında yeni karar saat 14:00 itibari ile TCMB'nin resmi sitesi üzerinden yayımlanacak. 

REUTERS MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLARI AÇIKLANDI! TCMB EKİM AYINDA FAİZ İNDİRİMİ YAPAR MI?

Özellikle de dolar kuru ve altın fiyatları için büyük önem teşkil eden Merkez Bankası faiz kararı için Reuters beklenti anketi sonuçları yayımlandı. Merkez Bankası beklenti anketi ile ankete katılan 20 ekonomist görüşlerini belirtirken 13 ekonomist faiz indiriminin süreceği beklentisini paylaştı. Ankette paylaşılan medyan beklenti 100 baz puan indirimi ile oranın yüzde 11 seviyesine çekileceği yönünde oldu. 

2023 yılının ikinci çeyreği itibari ile faiz oranlarının arttırılmaya başlanacağı yönünde beklenti açıklanan ankete göre seçime kadar hükümet düşük faiz politikası ile faiz indirimlerini sürdürecek. Seçimden sonra ise faiz artırımı süreci başlayacak ve parasal sıkılaşma politikası uygulamaya alınarak enflasyon kademeli olarak düşürülecek.