Rusya seri üretime başladı 2023 model ile Moskviç 3 efsanesi geri dönüyor

Yükselen araç fiyatları nedeni ile eski modellere ve yerli üretime dönüş kararı alan Rusya efsane modeli Moskviç için seri üretim kararı aldı.
Rusya seri üretime başladı 2023 model ile Moskviç 3 efsanesi geri dönüyor

Pandemi döneminde yaşanan tedarik sorunları ve sonrasında patlak veren stok krizi ile rekor üzerine rekor kıran araç fiyatları cep yakmıştı. Pek çok kişi fiyatlarda indirim beklentisi ile alımlarını ertelerken bekleyen kişiler her ay artan fiyatlar karşısında daha çok mağdur olmuştu. 

Beklenen ÖTV indirimi müjdesi de gelmemiş, indirim yerine ÖTV matrahı düzenlemesine gidilmiş ancak düzenleme de soruna çare olmamıştı. Pek çok bayide matrah düzenlemesi ile fiyatı indirime giren modeller tükenirken araba sahibi olmak için bayilere giden kişiler elleri boş dönmek zorunda kalmıştı. Pek çok ülkede benzer sorunlar yaşanırken Rusya'da yerli otomobile dönüş kararı aldı. 

RUSLARIN EFSANE MODELİ MOSKVİÇ İÇİN SERİ ÜRETİM KARARI ALINDI! 

Fransız otomotiv devi Renault tarafından sadece 1 Ruble temsili para ile Rus devletine devredilen Moskova yakınındaki otomobil fabrikasında yeniden seri üretime geçileceği açıklandı. Renault tarafından bu fabrikada 2 seri halinde üretilen ve ülkede efsane olan Moskviç ismini taşıyan araç için Rus hükümetinin yeniden üretim kararı aldığı ilan edildi. 

 Yapılan açıklamada “Renault ayrıldıktan sonra üretim duracak gibi görünüyordu. Ancak aksine bu olay, yeni üretimin canlanması için yeni bir itici güç oldu" dinelerek fabrikada yeniden üretimin başladığı ilan edildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de katıldığı açılış töreni ile Moskviç 3 modelinin seri üretimine başlandı. Aracın 2023 yıl sonuna kadar en az 600 bin adet üretilmesi 2024 yılında ise 100 bin adet yıllık araç üretim kapasitesine çıkılması bekleniyor.