Sadece kadınlara ödeniyor! 1.600 TL ve 2.000 TL devlet maaş bağlıyor!

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yoğun bir şekilde sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Özellikle kadınlara yönelik sosyal yardımlar merak ediliyor. Kadınlar devletten hangi sosyal yardımları alabilirler?
Sadece kadınlara ödeniyor! 1.600 TL ve 2.000 TL devlet maaş bağlıyor!

Türkiye’de sosyal yardımlar çok önemli bir hale geldi. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı hem sosyal yardım alan vatandaşların sayısında hem de ödenen sosyal yardım miktarlarında artışa gidildi. Aile Bakanlığı’nın organizasyonunda yapılan bu sosyal yardımlar çok sayıda ailenin bütçesine katkı sunuyor. Özellikle sosyal yardımlarda kadınlara yönelik bir pozitif ayrımcılık yapılırken kadınlara özel sosyal yardım programları bulunuyor.

SADECE KADINLARA ÖDENİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bazı sosyal yardım programlarını sadece kadınlara yönelik planladı. Belirli şartlar altında yalnızca kadınların alabildikleri bu sosyal yardımlar toplum içerisinde kadınların zor durumda kalmamalarını amaçlıyor. Özellikle de ihtiyaç sahibi kadınların muhtaç kalmaması için bazı sosyal yardımlar aylık olarak ödeniyor. Bu sosyal yardım programları erkeklere tamamen kapalı oluyor.

EŞİ VEDAT EDEN KADINLAR ALABİLİYOR!

Son resmi nikahlı eşi vefat eden ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınlara Aile Bakanlığı tarafından düzenli olarak nakit yardımında bulunuluyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan kadınlar başvuru yapmaları halinde bu sosyal yardım ödemesini alabiliyorlar. Yaptığı başvurusu onaylanan kadınlara Aile Bakanlığı her ay 1.000 TL sosyal yardım veriyor. Ancak bu ödemeler aylık yapılmıyor. İki ayda bir kadınlara 2.000 TL tutarında ödeme yapılıyor.

ASKER EŞLERİ YARDIM ALIYOR!

Vatani görevini yapmak için silah altına alınan askerler eğer evliyseler ve herhangi bir sosyal güvenceleri de yoksa o zaman Aile Bakanlığı yardımda bulunuyor. Asker eşlerine verilen bu yardım askerdeki eşin askerliği bitene kadar devam ediyor. Bu kapsamda her ay 800 TL ödeme yapılan sosyal yardım programında ödemeler iki ayda bir yapılıyor. Bu sosyal yardımı alma hakkı olan asker eşlerine iki ayda bir 1.600 TL ödeme yapılıyor.

KADINLARA BARINMA YARDIMI!

Aile Bakanlığı kadınlara barınma yardımı da sağlıyor. Bu sosyal yardım oldukça kapsamlı bir içeriğe sahip. Dul kadınlar eğer sosyal güvenceleri yoksa, hane içi kişi başı ortalama gelirleri asgari ücretin üçte birinden az ise barınma yardımı alabiliyorlar. Bu kadınlar sağlıksız ve bakımsız evlerde yaşıyorsalar ev onarma yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve betonarme ev yapım yardımı alabiliyorlar. Bu yardımlar nakit olurken tutar 100 Bin TL’den başlayıp yardım türüne göre 300 Bin TL’ye kadar çıkabiliyor.