Seçim öncesi otomobilde ÖTV indirimi gelir mi? Sektörün uzman ismi açıklama yaptı!

Otomobilde ÖTV indirimi araç satın almak isteyenlerin en büyük beklentisi olmaya devam ediyor. Otomobil fiyatlarında indirim sağlayacak ÖTV indirimi seçim öncesi olur mu?
Seçim öncesi otomobilde ÖTV indirimi gelir mi? Sektörün uzman ismi açıklama yaptı!

Otomobilde ÖTV indirimi ile alakalı olarak gelişmeler büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Seçim öncesinde hükümet tarafından vatandaşlara çeşitli imkanlar verilmeye devam ediliyor. Borç yapılandırmalarında EYT’ye kadar çok sayıda konuda vatandaşlara özel imkanlar sağlanıyor. Otomobil satın almayı düşünenler ise ÖTV indirimi beklentisi içerisindeler. Otomobilde ÖTV indirimi ihtimalini sektörün uzmanlarından olan 2plan İcra Kurulu başkanı Orhan Ülgür açıkladı.

ÖTV İNDİRİMİ OLUR MU?

Otomobilde ÖTV indirimini değerlendiren Orhan Ülgür, “Otomobilde ÖTV indiriminin politik tarafını bilmiyorum. Sektör açısında değerlendirecek olursam kısa vadede ÖTV indiriminin olmaması gerekiyor. Çünkü ortada araba yok ve ÖTV indirimi yapmanız bir işe yaramayacak. Orta vadede ise ÖTV’nin değişik şekillerde normal seviyeye çekilmesi lazım.” dedi.

ÖTV matrah dilimlerinin yükseltilmesinin sorun çözmediğini söyleyen Orhan Ülgür, “Yüksek enflasyon ortamında ÖTV matrah dilimleri ile oynamak sorun çözmüyor. Bir otomobilin ÖTV’sini yüzde 80’den yüzde 70’e indirseniz ayda yüzde 5 zam geldiğini düşünürseniz iki ay sonra yeniden yüzde 80 dilimine girecek. Bunun gerçekten değerlendirmesi değişik şekilde yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

ÖTV indirimi olasılığını yorumlayan Orhan Ülgür, “Ben olsam şu anda ÖTV indirimi yapmazdım. Çünkü ortada otomobil yok. ÖTV indirimi yapsanız vatandaş satın alacak otomobil bulamayacak. Ancak muhalefet ÖTV indirimi yapacağını söylüyor. İktidar bunun altında kalmak istemeyebilir. Otomobilde ÖTV indirimi yapılması bir ihtiyaç ama bunun doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmasını biz sektör olarak önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Otomobilde ÖTV indirimi ile alakalı olarak şu anda iktidar cephesinden yapılan herhangi bir açıklama bulunmuyor. Bu konuda beklenti içerisinde olanlara seçime kadar bir yanıt verilip verilmeyeceği merakla bekleniyor. Muhalefetin ÖTV indirimi hamlelerine iktidarın bir yanıt vermesi güçlü bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.