Seçim öncesi uzmanından dolar kuru uyarısı! Dolar kuru seçim öncesi ve sonrası kaç TL olacak?

Seçim öncesi dolar kurunda meydana gelen gelişmeleri ve seçim sonrası olabilecekleri ünlü ekonomist Devrim Akyıl değerlendirdi. Dolar kuru ne kadar olacak, seçim öncesi nasıl pozisyon alınmalı?
Seçim öncesi uzmanından dolar kuru uyarısı! Dolar kuru seçim öncesi ve sonrası kaç TL olacak?

Seçim öncesinde dolar kurunda meydana gelebilecek gelişmeler çok sayıda yatırımcı tarafından merak ediliyor. Bu konuda ünlü ekonomist Devrim Akyıl değerlendirmelerde bulunarak yatırımcıları uyardı. Dolar kurunda bulunan riskleri açıklayan tecrübeli ekonomist seçimin çok yakın gittiğine vurgu yaparak dikkat edilmesi gereken detayları açıkladı. 

KKM SAATLİ BOMBA!

Seçim öncesine dair bir değerlendirme yapan Devrim Akyıl, "Seçime kısa bir süre oldu. Bu son hafta çok kritik olacak. Çok yakın giden bir seçim var ve piyasa aktörleri kendilerini korumak için pozisyon almaya çalışıyor. Merkez Bankası aylardır dövizdeki baskıyı kırmaya çalışıyor ama iş çığırından çıktı. Kimse Merkez Bankası’nın ilan ettiği kurdan dolar alamıyor. Dövize yatırım yapanların tamamını Merkez Bankası KKM’ye soktu. Bu KKM tam bir saatli bomba. Kur patlarsa ödenemeyecek veya ödense bile büyük sıkıntılar yaratacak bir bankacılık ürünü haline dönüştü." dedi.

DOLAR KURU BU HAFTA 20 TL'Yİ AŞAR MI?

Dolar kurunun seçim öncesi ne kadar olacağına dair bir değerlendirme yapan Devrim Akyıl, "Bu hafta çok zor olacak. Mevcut şartlar halinde bu baskı devam edecek ve dolar kuru 20 TL’yi aşmadan seçime gidilecektir. Yanlış temeller üzerine kurulmuş bir sistemde neyin, ne zaman olacağını tahmin edemezsiniz. Bu son haftaya ve seçimden sonraki haftaya çok dikkat edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU YILLIK HEDEFLER

Dolar kurunda yıllık tahminde de bulunan Devrim Akyıl, "Dolarda resmi kura göre analiz yapmaya devam ediyoruz. Şu andaki kur seviyesinde kalmaya devam ettikçe dolar kurunda bu yıl için kademeli yükseliş hedeflerimizin arkasındayım bunlar da 23,46 TL, 27 TL ve 33 TL’dir. Bu yıl sonuna kadar bu seviyeleri göreceğimizi düşünüyorum. Elbette bunlar resmi kur üzerinden yapılan değerlendirmeler. Serbest piyasada biraz daha yüksek rakamlar olacaktır." şeklinde konuştu. 

YATIRIMCILARA UYARI!

Yatırımcıları da uyaran Devrim Akyıl, "Seçime kısa bir süre kalan yatırımcılar nasıl pozisyon almalı. Ben tavsiye veremem ama kendi yaptığımı söylerim. Paramın yarısını fiziki dövizde kalan yarısını da borsada değerlendirmeyi uygun gördüm. Bu şekilde bir taraf kaybettirse de diğer taraf kazanır ve riskler eşitlenir." dedi.

Not: Burada yatırım amaçlı herhangi bir yoruma veya bilgiye yer verilmemiştir. Bu değerlendirmelerle yatırım yapılması önerilmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.