Seçim öncesi ve sonrası dolar kuru tahminleri! Dolar kaç TL olacak?

Ekonomist Remzi Özdemir seçim öncesi ve sonrası için dolar kuru ile alakalı olarak değerlendirmelerde bulundu. Dolar kuru hakkında fiyat tahmini yapan Remzi Özdemir ekonomi dünyasının kritik gelişmelerine dikkat çekti.
Seçim öncesi ve sonrası dolar kuru tahminleri! Dolar kaç TL olacak?

Türkiye’de siyaset tamamen 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere odaklandı. Siyasetin gölgesinde ise ekonomik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisi çok parlak bir görüntü vermezken dolar kurunda hafif yükselişler takip ediliyor. Kurdaki bu yükselişleri ve seçim senaryolarını ekonomist Remzi Özdemir değerlendirdi.

FAİZLERİ ENFLASYON SEVİYESİNE ÇEKECEKLER

Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda olabilecekleri kısaca açıklayan Remzi Özdemir, “Millet İttifakı’nın kazanması durumunda dolar düşecektir. Faizlerin enflasyon seviyesine çekilmesi sağlanacak. Bunun ile piyasada ister istemez bir şok olacak. Belki piyasalar bundan olumsuz etkilenecek. Ancak bunu yapmak zorundasınız. Siz ABD değilsiniz bunu alıştıra alıştıra yapamazsınız.” dedi.

SEÇİM SONRASI DOLAR KURU NE OLUR?

Seçim donrası dolar kurunu yorumlayan Remzi Özdemir, “Dolar kurunun ben çok yüksek oranlarda düşeceğini düşünmüyorum. 14 TL tahminleri yapılıyor ama ben o kadar düşmesine pek ihtimal vermiyorum. Ancak yatay seyredecek. Millet İttifakı göreve gelirse ilk 1 yıl tüm Türkiye’ye acı reçeteyi içirecek. Bu yapılırsa Türkiye ciddi anlamda düzlüğe çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

SEÇİM ÖNCESİ DOLAR KURU KAÇ TL OLACAK?

Seçim öncesi için de dolar kuru tahmininde bulunan Remzi Özdemir, “Dolar kurunda ben seçime kadar bir hareket bekliyorum ama bu olmayabilir de. Resmi kur şu anda 19 TL sınırına dayandı. Bütçe açık veriyor ve bunu sürdüremezsin. Ya faizleri arttıracaksın ki seçim öncesi bunu yapmazlar ya da dolar kurunu kontrollü veya kontrolsüz 19,50 TL’nin üzerine çıkaracaksınız. Bunun başka bir alternatifi yok.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.