Selçuk Geçer Dolar Tahminleriyle Piyasayı Salladı! Dolar Kuru İçin Tarihleriyle 19 TL Ve 30 TL Tahminlerini Açıkladı!

Dolar kuruna dair yorumları ve tahminleri ile gündem olmayı başaran ekonomist Selçuk Geçer yeni bir analizini kamuoyu ile paylaştı. Dolar kurunun yükselişine dair gerekçelerini sıralayan Selçuk Geçer kısa ve orta vadede dolar kurunun göreceği seviyeleri açıkladı.
Selçuk Geçer Dolar Tahminleriyle Piyasayı Salladı! Dolar Kuru İçin Tarihleriyle 19 TL Ve 30 TL Tahminlerini Açıkladı!

Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler dikkatle takip edilmeye devam ediliyor. Türk lirasının döviz kurları karşısında değer kaybetmesi vatandaşları endişelendirirken ilerleyen günlerde yaşanabilecek gelişmeler de büyük bir merak konusu oluyor. Özellikle dolar kuruna dair sivri çıkışları ile tanınan ekonomist Selçuk Geçer yeni bir analizini kamuoyu ile paylaştı. Selçuk Geçer’in dolar kuru tahminleri heyecan yaratırken ilerleyen günlerde bu seviyelerin görülüp görülmeyeceği şimdiden merak konusu oldu.

DOLAR KURU YIL SONUNDA 19 TL’DE KALMAZ

Merkez Bankası’nın beklenti anketine dair bir değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “Merkez Bankası beklenti anketi sonuçları açıklandı ve enflasyon beklentileri yine yukarıya çekildi. Geçtiğimiz yıllarda bu beklenti anketleri kısmen tutuyordu ama son dönemlerde hiç tutmuyor. Yine de bu anketlere göz ucu ile de olsa bakmak zorundayız. Enflasyon yıl sonunda buna göre yüzde 69’90’a yükseldi. Yine dolar kuru için yıl sonu beklentisi 18,99 TL’ye yükseldi. Benim beklentim bunun üzerinde. Bu iş öyle 19 TL’de kalmaz çok daha yukarıya çıkar. Hatta dolar eurodan daha değerli hale gelir.” dedi.

BU CARİ AÇIKLA DOLAR KURU YIL SONUNDA 30 TL’NİN ÜSTÜNE ÇIKAR

Dolar kuru için 30 TL tahmini yapan Selçuk Geçer, “Mayıs ayında tek aylık cari açık 6,5 milyar dolar oldu. Son 12 aylık cari açık toplamı 29,4 milyar dolar oldu. Cari açık bu kadar büyümüşken biz dolar kurunu bu seviyelerde tutabilir miyiz. Yıl sonunda Merkez Bankası’nın dediği gibi 19 TL’de bir dolar kuru mu olut yoksa benim söylediğim gibi 30 TL’nin üzerine çıkan bir dolar kuru mu olur. Hesap net bir şekilde ortada. Cari açık arttıkça dolar kuru yükselecek.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU BİR AY İÇERİSİNDE HANGİ SEVİYEYİ GÖRÜR, KAÇ TL OLUR?

Dolar kurunun bir ay içerisinde yükseleceği seviyeyi de açıklayan Selçuk Geçer, “Dolar kuru bugün en yüksek 17,32 TL’yi gördü. Euro da bugün en düşük 17,43 TL seviyesini gördü. Türkiye’de euro ile dolar arasındaki makas 10 kuruşa kadar düştü. FED tarafından 75 baz puanlık faiz artırımı işaretleri geliyor. Hatta 100 baz puan da tartışılmaya başlandı. Avrupa tarafında ise halen daha adımlar yavaş yavaş atılıyor. Bir süre sonra dolar kurunun euro kurunun üzerine çıkacağını göreceğiz. Dolar kuru en fazla önümüzdeki aya kadar 18 TL – 19 TL seviyelerine gidecek. Buna karşın euro kurunda gerilemeler olabilir. Bu saatten sonra dolar kuru düşecek diyenleri dinlemeyin.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomiste ait olmakla beraber sadece bilgi vermek amacıyla haberleştirilmiştir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.