Selçuk Geçer enflasyon üzerinden doların gerçek değeri ne olmalı hesapladı 1 dolar kaç TL olmalı açıkladı

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ABD enflasyon verisi sonrasında hız kazanırken gözler 19 TL barajına çevrilmişti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise Türkiye'de ki resmi enflasyon rakamı üzerinden dolar kurunun gerçek değerini hesapladı.
Selçuk Geçer enflasyon üzerinden doların gerçek değeri ne olmalı hesapladı 1 dolar kaç TL olmalı açıkladı

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş yıl sonu ile beraber hızını kesse de yine de devam ederken gözler Türk Lirası için atılacak olan adımlara çevrilmişti. Dün Amerika'da açıklanan enflasyon verisinin beklentinin altında kalması ile hem dolar kuru hem de altın fiyatları yükselişe geçmişti. 

Yaşanan yükseliş ile beraber "dolar kuru 19 TL seviyesini aşar mı?" beklentisi bir kere daha sosyal medyada tartışma konusu olurken yaptığı yüksek rakamlı dolar kuru tahminleri ile adını duyuran Selçuk Geçer yine çok konuşulacak bir tahminde bulundu. Ekonomist Selçuk Geçer enflasyon oranı üzerinden dolar kurunun gerçek değeri için yeni bir hesaplama yaparak rakam verdi. 

DOLAR KURUNUN GERÇEK DEĞERİ NE?

Ekonomist Selçuk Geçer sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile dolar kurunun yaşanan enflasyon nedeni ile gerçek değerinin altında olduğunu iddia etti. Selçuk Geçer "Yıl başından bu yana dolar yükselişi yüzde 39! Türkiye enflasyonu yüzde 84! Enflasyon TL değer kaybı farkı 45 puan. Bu fark kaynaklı minimum dolar değeri 24 lira. Gerçeklerle kavga ederseniz yarın çok daha ağır bedel ödersiniz. NOKTA... ŞİMDİ DAĞILIN BAKALIM" diyerek kurun aslında bugün 24 TL olması gerektiğini dile getirdi. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE, 1 DOLAR 19 TL OLUR MU?

Dolar kurunda yaşanan son dalgalanma ile beraber yeniden 19 TL seviyeleri tartışılmaya başlanırken kur 18,63 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dolar kurunda gözler bu gece açıklanacak olan FED faiz kararı ile sonrasında Powell tarafından yapılacak olan açıklamalarda olacak. 

Açıklamaların tonu ve faiz artırımı rakamı dolar kurunda yeni yükseliş ya da düşüşler olup olmayacağını gösterecek.