Selçuk Geçer şubat sonunu hedef gösterdi. Duyanları titreten dolar tahmini geldi

Doları olan vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çekici bir uyarı daha geldi.
Selçuk Geçer şubat sonunu hedef gösterdi. Duyanları titreten dolar tahmini geldi

Yeni yılın gelmesinin ardından en çok merak edilen konulardan birisi de dolar piyasasındaki dalgalanmalar olurken özellikle de yatırımcılar konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Dolar piyasasındaki dalgalanmalar vatandaşı yakından etkileyen unsurlar arasında yerini alırken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar tahmini geldi. 

DOLAR 24 TL'Yİ GÖRECEK!

Doları olan vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunan ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çekici bir uyarı daha geldi. Şubat sonunda doların titreten rakamlara ulaşacağını belirten Selçuk Geçer doların 24 TL'yi göreceğini belirtirken "Bu artışı artık baskılamaları mümkün değil. Ülkeye sokabildikleri sıcak para imkanları da tükenmiş durumda. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselişini başlatacak ve şubat sonuna kadar 24 lirayı görecek." dedi.

Dolar kuru vatandaşın alım gücünü yakından etkileyen etkenler arasında yerini alırken dolar piyasasında şubat ayı sonunda artışın yaşanacağını belirtti. Dolar kuru için tahminleri her zaman yüksek tutan ekonomist Selçuk geçer doların baskılanmaya çalıştığını belirtirken hemen ardından "Türkiye'nin kısa vadeli borcu tarihinin en yüksek seviyesinde. 190 milyar dolara yakın bir borç var 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken. Böyle bir yakın dönemli borç varken artık doları baskılamaz imkansız, yakında yeniden tırmanmaya başlayacak." ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI!

Dolar kurunun şubat ayı sonunda yükselişe geçeceğini belirten Selçuk Geçer dolar kuru yorumlarının hemen ardından İstanbul Borsasına değindi. İstanbul Borsası hakkında açıklamada bulunan Selçuk Geçer Twitter hesabından paylaşımda bulunurken "Borsada onun bunun gazıyla hisse alıp battık bittik diyen acemilere. Burası ağlama duvarı değil. Hesabı bana değil borsa uçacak kaçacak diye malı size tepeden çakanlara soracaksınız. Ben uyardığımda ‘sen ne bilirsin’ demeyi biliyordunuz. Bu arada bunlar iyi günleriniz." dedi.