Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi!

Dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağına dair tartışmalar devam ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Merkez Bankası beklenti anketindeki dolar kuru tahminlerinin gerçekçi olmadığını söyleyerek yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı.
Selçuk Geçer yıl sonu dolar kuru tahminini değiştirdi!

Türkiye ve dünya ekonomisinde son yılların en kritik döneminden geçiliyor. Dünya resesyon etkisini iyice hissetmeye başlarken Türkiye’de enflasyon sorunu zirve yaptı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaşanan bu gelişmeleri değerlendirerek yıl sonu dolar kuru tahminlerini açıkladı. Dolar kuru 2022 yıl sonunda ne kadar olacak?

MERKEZ BANKASI’NIN DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNLERİ GERÇEKÇİ DEĞİL!

Merkez Bankası’nın beklenti anketini değerlendiren Selçuk Geçer, “Merkez Bankası’nın beklenti anketi açıklandı ve dolar yükselmeye devam edecek diyorlar. Açıklanan rakamlar gerçekçi değil. Kasım ve Aralık aylarında dolar kurunda sert hareketler olacak ve 20 TL’nin üzerinde dolar kurunu konuşmaya başlayacağız. Merkez Bankası beklenti anketindeki hedefler gerçekçi değil ama onlar da yıl sonuna yakın yüksek dolar kurunu konuşmaya devam ederler.” dedi.

DOLAR KURU YÜKSELECEK

Dolar kuru ile alakalı yorum yapan Selçuk Geçer, “Tarım üretici fiyatları yükseliyor ve gıda fiyatlarının düşmesini beklemeyin. Enflasyon böyle yükselirken dolar kurunun aynı yerde kalması mümkün değil. Baskılayarak bir seviyede tutabilirler ama bu baskıyı devam ettiremezler. Zaten son 1 yıllık sürece bakım adım adım bir yerde sabitliyorlar kuru sonra bir üst seviyeye geçiliyor orada baskılamaya başlıyorlar. Bu ne demek? Dolar kuru yükselişini sürdürecek.” şeklinde konuştu.

MAAŞLARA YÜKSEK ZAM YAPILACAK!

Maaşlara yapılacak zamları da değerlendiren Selçuk Geçer, “Memur, emekli ve asgari ücret zamlarına da değinmek gerekiyor. Ocak ayında bu gelirlere çok yüksek zamlar yapılacaktır. Ancak bir konuya özel dikkat etmek gerekiyor. Enflasyon rakamları baz alınarak biraz üzerinde zam yapılabilir. Lakin resmi enflasyon gerçek enflasyonun neredeyse yarısı. O rakama göre zam yapsanız ne olacak. 1-2 ay sonra yine fakirleşme enflasyonunda insanları bırakacaksınız.” ifadelerini kullandı.

CARİ AÇIK 70 MİLYAR DOLARI GEÇECEK!

Cari açık sorununa dikkat çeken Selçuk Geçer, “Cari açıktan tehlike sinyalleri geliyor. 40,9 milyar dolara kadar ulaşıldı. Yıl sonunda 70 milyar doların üzerinde cari açık olacak. Bu da dolar kuru üzerinde ekstra baskı oluşturacak. Bu baskı kurun yukarıya sıçramasına zemin hazırlayacak. Dolar kurunun yükselmesi hatta çok sert yükselmesi için zemin hazırlanıyor.” dedi.

EN İYİ İHTİMALLE YIL SONUNDA DOLAR KURU 24 TL OLUR!

Dolar kuru için yıl sonu tahminini açıklayan Selçuk Geçer, “Dünyada ekonomik sorunlar devam ediyor. Mevsimsel avantajlar geride kaldı. Bütün dünyada enflasyon artacak. Üretimin azalması ile bir kıtlık ekonomisi doğabilir. Bütün faiz artırımlarına rağmen maliyet enflasyonu artmaya devam edecek. Küresel tarafta enflasyon düşmeyecek ve faiz artırımlarına devam edecekler. Türkiye ise faiz gerçekliğini kaybetti. Merkez Bankası beklenti anketinde yıl sonunda 19 TL seviyelerinde bir dolar kurundan bahsediyorlar. Yıl sonunda eğer kurda kırılma olmazsa büyük ihtimalle 23 TL – 24 TL seviyelerinde yılı kapatırız. Bahsettiğim kırılma olursa o zaman 35 TL – 40 TL seviyesini görürüz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en uzman isimlerinin en yeni dolar yorumlarını ilk olarak siz öğrenmek istiyorsanız mobil uygulamalarımızı yükleyebilirsiniz:

ANDROİD İÇİN TIKLAYINIZ

APPLE İÇİN TIKLAYINIZ

Not: Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Burada bulunan bilgi ve yorumlar yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapacak olanların kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.