SGK açıkladı, cepler para dolacak! O kişilere 3 emekli maaşı birden bağlanacak!

SGK tarafından bazı vatandaşlara 3 emekli maaşı birden bağlanıyor. Bu imkanı bilmeyen çoğu vatandaş almaları gereken ek emekli maaşlarından yararlanamıyorlar.
SGK açıkladı, cepler para dolacak! O kişilere 3 emekli maaşı birden bağlanacak!

Türkiye’de emeklilerin ana kuruluşu olan SGK emekli maaşlarını organize etmekle görevli bir kurum olarak faaliyetlerine devam ediyor. SGK’da tüm uygulamalar kanunlara ve mevzuatlara göre belirleniyor. Vatandaşlara ne kadar emekli maaşı bağlanacağının hesaplanmasından yapılacak ödemelere kadar tüm detaylar SGK’nın görev alanında yer alıyor. SGK’nın pek bilinmeyen bazı imkanları ise vatandaşlara çok büyük destek olabiliyor. Bunlardan birisi de vatandaşlara 2 hatta 3 emekli maaşı birden bağlanmasıdır.

EMEKLİLERE BİRDEN FAZLA MAAŞ BAĞLANABİLİYOR

SGK mevzuatında emeklilere birden fazla maaş bağlanmasını mümkün yapan hükümler bulunuyor. Özellikle kadın emekliler bu imkandan çok daha fazla yararlanabiliyorlar. Vefat eden eş hangi sigorta kolundan emekli olursa olsun onun geride bıraktığı eşine emekli maaşı bağlanıyor. Ayrıca kadınlar anne ve babalarından da emekli maaşı alabiliyorlar.

Bir kadın kendi sigortası üzerinden emekli olmuşsa onun aynı zamanda dul maaşı almasının önünde bir engel bulunmuyor. Burada bazı önemli bir detay bulunuyor. Eş, anne veya baba kimden maaş bağlanılacaksa bu kişilerin 1 Ekim 2008 tarihinden önce mi yoksa sonra mı vefat ettiklerine bakılıyor. Ardından ise hangi sigorta kolundan emekli olunduğuna göre ikinci ve üçüncü maaşa karar veriliyor.

SSK emeklisi olan bir kadın Bağkur emeklisi olan eşinin vefatı nedeniyle ondan emekli maaşı alabiliyor. Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş babasının vefatı ile de aynı kadına babasından da bir üçüncü emekli maaşı bağlanıyor. Bu şekilde SGK bir kişiye toplamda 3 emekli maaşı birden bağlayarak ödemeye başlıyor.

3 MAAŞ ALANA 3 PROMOSYON ÖDEMESİ!

SGK’nın vermiş olduğu imkandan yararlanıp 3 emekli maaşına birden bağlanan vatandaşlar aynı zamanda 3 emekli maaş promosyonu alma hakkı da elde ediyorlar. Bunun da bir formülü bulunuyor. Buna göre bu 3 emekli maaşının da aynı bankadan alınmaması gerekiyor. Her bir emekli maaşını ayrı bankalara taşıyan bu vatandaşlar bankalardan ayrı ayrı 3 emekli maaş promosyonu ödemesi alabiliyorlar. Bu da çok önemli bir ek gelir imkanı sağlayabiliyor. Bu maaş promosyonlarını almanın önünde herhangi bir yasal engel de bulunmuyor.