SGK'dan EYT'lilerin maaş ödemeleri hakkında açıklama yapıldı!

SGK, EYT’li vatandaşların emeklilik başvurularını almaya devam ediyor. EYT’liler ile alakalı olarak SGK’dan maaş açıklaması yapıldı.
SGK'dan EYT'lilerin maaş ödemeleri hakkında açıklama yapıldı!

Türkiye’de 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıçları yapılanlara EYT yasası kapsamında emeklilik hakkı verildi. Bu kişiler prim ve sigortalılık süresi şartlarını yerine getirmeleriyle yaş şartına bakılmaksızın emekli olabiliyorlar. Bu hakkın tanınması ile beraber SGK Mart ayının ilk günlerinden itibaren yoğun şekilde emeklilik başvurusu alıyor. Bu başvurular nedeniyle tek işleri EYT’lilerin emeklilik işlemleri haline dönüşen SGK’da yoğun mesai halen daha devam ediyor. SGK'de personeller aylık 50 saat fazla mesai yapmaya başladılar.

EMEKLİLİK BAŞVURULARI HEMEN TAMAMLANAMIYOR!

SGK müdürlüklerinin kapasitelerinin çok üzerinde emeklilik başvurusu yapılmaya başlanınca bu işlemlerin tamamlanması oldukça zor oluyor. İş yükü oldukça artan SGK’da yaklaşık 1,5 milyon EYT’liden emeklilik başvurusu alındı. Bu başvurulara dair Antalya rakamları açıklandı. Antalya’da 28 Mart tarihine kadar toplam 57.120 emeklilik başvurusu yapıldı. Bu yapılan başvurulardan 4.900’ünün işlemleri tamamlanarak aylık bağlama işlemleri gerçekleştirilebildi.

SGK'NIN İŞ YÜKÜ ARTTI!

Antalya’da EYT yasası gereği 100 bin kişinin başvuru yapmasının beklendiğini açıklayan Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Beyazıt Ablay, “Antalya’da EYT’lilerin sayısı 100 bin civarında. Şu ana kadar 57 bin rakamını geçen başvuru aldık ve bu başvurular devam edecek. Aylık bağlanması konusunda ise çok yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz. Talepleri alıyoruz ve emeklilik servisimiz fazla mesai yapıyor. Hafta sonu da çalışılıyor, akşamları da fazladan çalışma yapılıyor.” dedi.

EYT'LİLERİN MAAŞ ÖDEMELERİ İÇİN AÇIKLAMA!

EYT ile emekli olacaklara dair maaş açıklaması yapan SGK İl Müdürü Beyazıy Ablay, “Vatandaşlarımız talep tarihini takip eden ay başından itibaren emeklilik hakkı kazanmış oluyor. 3 Mart’ta başvuru yapanla 31 Mart’ta başvuru yapacak EYT’li arasında hak açısından herhangi bir fark yok. Bu kişiler 1 Nisan’dan itibaren emeklilik hakkı elde etmiş olacaklar. Büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. İşlemleri yetişenler Nisan ayında emekli maaşlarını almaya başlayacaklar. İşlemleri yetişmeyenler ise herhangi bir hak kaybı yaşanmadan ne zaman aylığa bağlanırlarsa o zaman 1 Nisan’dan itibaren hesaplanacak birikmiş emekli aylıklarını alacaklar.” ifadelerini kullandı.