SGK'dan son dakika EYT ve emekli maaşı bağlama açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT işlemleri hakkında SGK'dan son dakika açıklaması geldi. EYT başvurusu ve emekli maaşı başvuru işlemleri için yeni duyuru yapıldı.
SGK'dan son dakika EYT ve emekli maaşı bağlama açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam yapılan açıklama ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik müjdesi verilmişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında yapılan çalışmalarda son dönemde yeni yaş şartı gündeme gelmiş, pek çok kişi yaş şartına şiddete karşı çıkmıştı. 

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen basın toplantısı ile EYT açıklaması yapılmış ve milyonlarca kişiye bekledikleri müjdeli haber verilmiş oldu. EYT yasası için mücadele eden milyonlarca kişi tarafından talep etmiş oldukları gibi yaş şartı koşulu olmadan emeklilik hakkı verildi. Açıklamanın ardından milyonlarca kişi emeklilik başvurusu yapmaya başladı. Konu hakkında ise SGK'dan son dakika açıklaması yapıldı. 

KAMUOYUNDA EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) OLARAK BİLİNEN VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN SGK'YA YAPILAN BAŞVURULAR

28/12/2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında açıklamalarda bulunulmuş ve bu kapsamdakiler için yaş şartı aranmayacağı belirtilmiştir. Söz konusu düzenleme henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır.

Konuya ilişkin kanun yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca Aylık Bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.

Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

EYT EMEKLİLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK, EYT'LİLER İLK EMEKLİ MAAŞI PARASINI HANGİ TARİHTE ALACAK?

Emeklilik başvurusu yapmak isteyen kişiler yasa tasarısının meclise gelmesini ve onaylanmasını bekleyecek. Kanun teklifinin Ocak ayında meclisten geçirilmesi ve onaylanması, Şubat ayında ise ilk maaşların ödenmesi bekleniyor.