SGK'dan son düzlükte e-Devlet emeklilik başvurusu açıklaması EYT öncesi herkes bunu bekliyordu az önce duyuruldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında gözler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti. Açıklama öncesi SGK resmi sitesi üzerinden yayımlanan video büyük yankı uyandırdı.

AK Parti tarafından yapılan açıklama ile EYT yasa tasarısı üzerinde çalışmaların başladığı ilan edilmişti. Yapılan açıklama büyük heyecan yaratırken gözler meclise sunulacak olan yasa tasarısına çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından dün yapılan açıklama büyük yankı uyandırırken bugün de SGK tarafından yeni bir adım atıldı. 

Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hazırlamış oldukları son taslağı bugün kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını, ödemeyi yapacak olan bakanlığın Hazine ve Maliye Bakanlığı olması nedeni ile kararın kabinede ortak bir şekilde alınacağını söylemişti. EYT'de yeni yaş şartı hakkında ise yapılan açıklamada Bakan Bilgin kesin bir ifadeye yer vermeyerek yaş şartı seçeneğinin de masada olduğunu dile getirmişti. 

EYT'DE YENİ YAŞ ŞARTI OLACAK MI, STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ OLARAK KABUL EDİLECEK Mİ?

Dün özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “EYT’de yaş konusu netleşti şeklinde bir açıklama yapamam. Bu konuda teknik bir çalışma yaptığımızı açıklamıştım. Bu çalışmayı yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağım. Sonuçta EYT’nin bir maliyeti var ve bunun karşılanmasından da hükümet sorumlu olacak. Yaş şartının olacağını veya olmayacağı, eğer olacaksa hangi yaş şartının uygulanacağını Cumhurbaşkanımız belirleyecektir. Şunu söyleyebilirim EYT’de yaş şartı ihtimaller içerisinde bulunuyor" açıklaması yaparak henüz yaş şartı konusunda bir karar alınmadığını dile getirmişti. 

 EYT'de staj ve çıraklık sigortası hakkında da açıklama yapan Bakan Bilgin kesin bir ifade ile bu kişilerin kapsam içerisine alınmayacağını dile getirdi. Söz konusu düzenlemeler için gözler bugün kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan açıklamalar çevrilecek. 

SGK RESMİ SİTESİNDEN YAYIMLADI! E-DEVLET EMEKLİLİK BAŞVURUSU EKRANI NASIL KULLANILACAK?

EYT'nin çıkmasının ardından yaş şartı getirilmemesi durumunda 2 milyon kişinin emekli edilmesi beklenirken bu da SGK'da büyük bir yoğunluk oluşacağı endişesi yaratmıştı. SGK resmi You Tube sayfası üzerinden emeklilik başvurusu için adım adım yapılacakları anlatan bir video yayımladı. Dünde yayımlanan videoda askerlik ve doğum borçlanması için yapılacaklar ilan edilmişti. Bu tip paylaşımlar ile başvuruların e-Devlet üzerinden yapılarak oluşacak yoğunluğun önlenmesinin amaçlandığı dile getirildi. e-Devlet emeklilik başvurusu ekranı milyonlarca kişi tarafından bekleniyordu.