Sıfır araç almak isteyenlere son dakika Cumhurbaşkanı müjdesi Halkbank 7 yıl vadeli taşıt kredisi

Yükselen araç fiyatları nedeni ile araba sahibi olmakta zorlanıyorum diyen kişilere Cumhurbaşkanı kredi açıklaması son dakika 2022 duyurusu ile taşıt kredisi müjdesi verdi. Halkbank esnaf kredisi ile 84 ay vadeli taşıt kredisi verilecek.
Sıfır araç almak isteyenlere son dakika Cumhurbaşkanı müjdesi Halkbank 7 yıl vadeli taşıt kredisi

BDDK tarafından yapılan yasal düzenleme ile taşıt kredisi paketinde en uzun vade 60 aydan 48 aya çekilmişti. 48 ay vadeli araç kredisi paketinde hem vadenin kısalması hem de araç fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ile ne yazık ki alım zorluğu yaşanırken pek çok kişi aylık taksit tutarını ödemekte zorlandığı için ihtiyacı olmasına rağmen araç alımını ertelemek zorunda kalmıştı. 

Araç fiyatlarındaki yaşanan yükseliş nedeni ile otomotiv sektöründe de daralma yaşanmış, araç satış rakamları talebin azalmasıyla düşmeye başlamıştı. Yaşanan süreçte yeni bir taşıt kredisi destek kampanyası beklentisi oluşurken konu hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. 

HALKBANK 84 AY VADELİ TAŞIT DESTEK KREDİSİ KAMPANYASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüksek faize karşı olduğunu ve ekonominin büyümesi için düşük faizli kredi paketlerine ihtiyaç olduğunu belirterek kabine toplantısı sonrasında yaptığı konuşmasında "Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız. Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" diyerek yeni düşük faizli kredi paketlerini açıklamıştı. 

Yapılan açıklama büyük yankı uyandırırken kredi paketinde beklenen başvuru ekranı açıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamasında “Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, işyeri edindirme ve taşıt kredisi limitini 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" diyerek başvuruların başladığını ilan etti. 

 HALKBANK DÜŞÜK FAİZLİ VE 84 AY VADELİ TAŞIT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Düzenlenen kampanyadan yararlanmak isteyen kişiler başvurularını Halkbank şubeleri üzerinden şahsen yapacaklar. Şubede yer alan müşteri danışmanları hem faiz oranları hem de aylık ödeme tabloları ve taksit miktarları konusunda yardımcı olacaklar.