Sıfır araç fiyatlarına Euro zammı geldi! Renault Volkswagen Dacia ve BMW modellerine yeni zam açıklandı

ÖTV indirimi ve fiyatlarda düşüş beklentisi ile alımını erteleyen kişiler bekledikçe gelen yeni zamlarla zarar etmeye devam ediyor. Sıfır araç fiyatlarına Kasım ayının ikinci zammı geldi.
Sıfır araç fiyatlarına Euro zammı geldi! Renault Volkswagen Dacia ve BMW modellerine yeni zam açıklandı

Sıfır araç fiyatları her geçen gün biraz daha zamlanmaya devam ederken pek çok kişi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan ÖTV'de matrah düzenlemesi ile alım talebini ertelemişti. Araç fiyatlarına indirim beklentisi ile alım taleplerini erteleyen kişiler bekledikçe zarar etmeye devam etti. 

Araç satış rakamlarında yaşanan düşüş nedeni ile fiyatlarda indirim beklentisi ile alımlarını beklemeye alan vatandaşlar bu seferde kur zammı nedeniyle mağdur oldular. Euro kurunda başlayan yükseliş sıfır araç fiyatlarına zam olarak yansıtılırken böylelikle sıfır araç fiyatlarına Kasım ayının ikinci zammı yansıtılmış oldu. 

SIFIR ARAÇ FİYATLARINDA SON DURUM NE, ARABA FİYATLARINA YENİ ZAM VAR MI, FİYATLAR DÜŞER Mİ?

Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişilerin yakından takip ettikleri sıfır araç fiyatları hakkında açıklama yapan otomotiv sektörü uzmanı gazeteci Emre Özpeynirci "Bakan Nebati'nin açıklamaları herkesi matrah beklentisine sokarken kasımda zamlar devam ediyor‼️ Birçok modele bugün kasım ayının ikinci zamları geldi" diyerek pek çok aracın satış fiyatının arttığnı dile getirdi. 

BMW modellerine yüzde 4 oranında zam geldiğini belirten Özpeynirci BMW markasının da bu ay ikinci kez zam yansıttığını dile getirdi. 

Emre Özpeynirci "Bu arada bir not; olası matrah güncellemesi özellikle alt dilimde (%70 kaldı zaten) olan modellerin fiyatlarını arttırır. Çünkü bu modeller baskılanarak o dilimde tutuluyordu. Matrah yukarı çekilince fiyatları da artacaktır" diyerek bazı modellerde ÖTV'de matrah düzenlemesinin beklentinin aksine fiyatları daha da yükselteceği uyarısında bulundu.