Sıfır araç satışı için ÖTV indirimi ve 6 ay ertelemeli 0.49 faizli taşıt kredisi kampanyası mı geliyor?

Yükselen araç fiyatları nedeniyle otomotiv pazarı daralmaya devam ederken sektörde ÖTV indirimi ve araç kredisi desteği beklentisi arttı. 5 sene satmama şartı ile düşük faizli kredi desteği ve ÖTV indirimi 2022 gelecek mi?
Sıfır araç satışı için ÖTV indirimi ve 6 ay ertelemeli 0.49 faizli taşıt kredisi kampanyası mı geliyor?

Dolar ve Euro kuru ile enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişin etkisi ile araç fiyatları rekor seviyelere ulaşırken piyasada ÖTV indirimi beklentisi oluşmuştu. Pandemi döneminde ilk olarak fiyatları sert bir şekilde düşen araç sektöründe sonrasında ise yaşanan gelişmeler rekor zamlar olarak fiyatlara yansımıştı. 

İlk olarak pandemi nedeni ile ülkelerin sınırlarını kapatması ve uçuş yasaklarının getirilmesi ile tedarik zinciri kırılmış, sonrasında ise genel sokağa çıkma yasağı nedeniyle fabrikaların uzun süre kapalı kalmasıyla üretim büyük yara almıştı. Hastalığın yayılması ile toplu ulaşımından uzaklaşan kişilerin kendi araçlarını almaya yönelmesi ile talebin de aynı zamanda artması ile araç fiyatları zam yağmuruna tutulmuştu. 

İLK KEZ ARAÇ ALANA ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Yükselen fiyatlar nedeniyle araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler ÖTV indirimi yapılmasını talep ederken yeni düzenleme beklentisi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. İlk arabasını satın almak ve  5 sene boyunca satmama sözü vermek şartı ile araba sahibi olmak isteyen kişilere ÖTV'siz araç alma fırsatı sunulacağı iddiası kamuoyunda yoğun ilgi görürken fiyatlarda indirim beklentisi oluşturmuştu. 

Sıfır araç satışı için ÖTV indirimi ve 6 ay ertelemeli 0.49 faizli taşıt kredisi kampanyası mı geliyor?

Yapılan haberler ile sıfır araç alanlara ÖTV indirimi ya da ilk arabasını alana 5 sene boyunca satmama şartı ile ÖTV'siz sıfır araç satışı gibi farklı seçenekler öne sürülmüştü. Araç fiyatlarında yaşanan yükselişin etkisi ile pek çok aracın yüzde 80 ve üzeri ÖTV dilimine girmesi ile rakamlar yükselmişti. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu tarafından yapıldı. 

Sıfır araç satışı için ÖTV indirimi ve 6 ay ertelemeli 0.49 faizli taşıt kredisi kampanyası mı geliyor?

SIFIR ARAÇ ALANA YÜZDE 0.49 TAŞIT KREDİSİ MÜJDESİ BİR KERE DAHA GELİR Mİ?

Araba sahibi olmak isteyenler için yeni bir ÖTV indirimi beklentisi oluşması üzerine açıklama yapan OSD Başkanı Eroldu şu anda böyle bir düzenleme beklemediklerini belirterek araç kredisi desteğine dikkat çekti. Araç kredisi paketinde taleplerini gündeme taşıyan Eroldu "Banka kredilerinde otomotivin de yatırım malı olarak kabul edilip kredilenme konusunda desteklenmesi lazım. Ciddi sayıda kurumsal müşterinin araç parkının yenilenmesi gerekiyor.

Bunlar bugüne kadar hep ötelendi, fakat şimdi de müşteri araç almak istiyor ama finansman sağlayamıyor" diyerek 0.49 araç kredisi taleplerini bir kere daha gündeme taşıdı. Hatırlanacağı üzere Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından pandeminin ilk patlak verdiği dönemde 6 ay ertelemeli 0.49 faiz oranı ile taşıt kredisi desteği verilmişti. Sektör aynı paketin bir kere daha uygulamaya alınmasını istiyor.