Sıfır Hyundai i10 280 Bin TL! ÖTV ödemek yok, muafiyetli fiyat!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken en büyük maliyet kalemi olan ÖTV bazı kişiler için muafiyet kapsamında olabiliyor. Hyundai i10 için ÖTV muafiyetli fiyat listesi belli oldu. 280 Bin TL'ye sıfır kilometre Hyundai i10 satılıyor.
Sıfır Hyundai i10 280 Bin TL! ÖTV ödemek yok, muafiyetli fiyat!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken yüksek fiyatlarla karşılaşanlar uygun fiyatla araba sahibi olmanın yollarını araştırıyorlar. Bu konuda devlet tarafından bazı vatandaşlara özel imkanlar sağlanıyor. Bu imkanlar değerlendirildiğinde vatandaşlar çok uygun fiyatlarla araba sahibi oluyorlar. Ancak sağlanan özel imkanlar sadece özel durumlar için geçerli oluyor. yarı yarıya indirimli olarak otomobil sahibi olmak herkese tanınan bir hak değil. Peki kimlere ÖTV muafiyeti ile otomobil satışı yapılıyor? 

ÖTV MUAFİYETİ İLE OTOMOBİL SATIN ALMA HAKKI KİMLERİN VAR?

Sıfır kilometre otomobil fiyatları detaylıca incelendiğinde otomobilin fiyatı kadar neredeyse ÖTV eklendiği görülüyor. Devletin çok önemli bir gelir kaynağı olan otomobildeki ÖTV çoğu kişinin araç sahibi olmasının önündeki engel oluyor. Ancak devlet bazı özel durumlarda ÖTV muafiyeti hakkı tanıyabiliyor. Bu hakkında devreye girmesi ile vatandaşlar sıfır araba alırken tek kuruş bile ÖTV ödemiyorlar. Bu şekilde çok özel fiyatlarla sıfır otomobiller satın alınabiliyor. 

ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alma hakkına sahip olmak için çok özel bir durumun olması gerekiyor. Bu hak devlet tarafından belirli bir oranın üzerinde engeli olan vatandaşlara veriliyor. Bu vatandaşlar için otomobil bir ihtiyaç olarak görüldüğü için devlet ÖTV'siz otomobil satın almalarına imkan sağlıyor. Bu yolla araç alanlar için otomobil fiyatları hemen hemen yarı yarıya ucuzluyor. 

ÖZEL KURALLAR UYGULANIYOR!

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alınması durumunda çok özel kurallar uygulanıyor. Öncelikle bu hak 5 yılda bir kullanılabilecek şekilde veriliyor. Yani ÖTV muafiyeti kullanarak sıfır kilometre otomobil alan vatandaş aradan 5 yıl geçmeden bu hakka sahip olamıyor. Bunun yanında ÖTV ödenmeden satın alınan bu otomobiller 5 yıl da satılamıyor. Yine de satılmak istenirse bir kısıtlama uygulanmasa da başta ödenmeyen ÖTV'nin ödenmesi durumunda satışa izin verilebiliyor. Bu şekilde bu işin ticarete dönüşmesi engelleniyor. 

HYUNDAİ İ10 ÖTV'SİZ FİYAT BELLİ OLDU!

Hyundai i10 model sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler ÖTV muafiyetinin devreye girmesi durumunda ne kadarlık bir fiyatla karşılaşacaklarını merak ediyorlar. ÖTV dahil Hyundai i10'un en düşük fiyatı şu anda 445.000 TL olarak uygulanıyor. Bu otomobil ÖTV muafiyeti ile alınmak istendiğinde fiyat 280 Bin TL'ye düşüyor.