Sigara Fiyatları Zamlandı Mı? Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'tan Sigara Zammı Açıklaması!

Sigara fiyatlarına dair zam iddialarının önü ardı kesilmiyor. Sigara fiyatlarına zam geldi mi? Sigara fiyatlarına gelen zamları ilk duyuran isimlerden olan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş sigara zammı açıklaması yaptı.
Sigara Fiyatları Zamlandı Mı? Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'tan Sigara Zammı Açıklaması!

Türkiye’de hemen hemen her şeye sürekli zam gelmesi vatandaşların zam iddialarını büyük bir ciddiyet ile takip etmelerine neden oluyor. Üzerinde en çok zam iddiası yapılan ürün ise sigara oluyor. Hem üretim maliyetlerinde hem de vergilerdeki yükselişlerden dolayı sigara zammı iddiaları yeniden gündeme geldi. Hatta bu konu sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Peki sigaraya yeni zam var mı? Sigara fiyatları arttı mı? Sigara zammı açıklandı mı?

SİGARA ZAMMI VAR MI?

Sigara fiyatlarına zam yapılacağına dair beklenti bu yönde iddiaları güçlendiriyor. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı sigaraya zam yapıldığını iddia ediyor. Ancak bu konuda resmi açıklamalar araştırılıyor. Sigaraya gelen zamları Türkiye’de en erken açıklayan isimlerden olan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş henüz sigara zammı geldiğine dair bir açıklama yapmadı. Aksine Özgür Aybaş sigara zammına ilişkin farklı bir açıklamanın altına imza attı.

ÖZGÜR AYBAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye’de en çok sigara satan firmalardan olan Philip Morris A.Ş.’nin sigara fiyatlarına zam yaptığı iddiasına dair bir açıklama yapan Özgür Aybaş, “Şu ana kadar bize gelen böyle bir zam kesinlikle yoktur. Bu sigara zammı iddiasını ciddiye almayın. Ancak sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmiş. Şu anda sigara fiyatlarına zam yapılmamış olması zam yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Bu anlamda çok saçma sapan bir süreç yaşıyoruz. Zamlara alışmayalım lütfen.” dedi.

Türkiye’de sigara fiyatlarına şu anda herhangi bir yeni zam yapılmadı. Sigara üreticisi firmalar aynı fiyat listesinden satış yapmaya devam ediyorlar. Yeni zam gelme ihtimali konusunda kimse bir değerlendirme yapamasa da Ağustos ayının ortasından sonra yeni bir zammın gündeme gelebileceği konuşulmaya başlandı.