Siyaset bilimci yazar Avcı dolar imparatorluğu o tarihte yıkılacak dedi 8.64 TL birden düşeceği tarihi verdi

Dolar kuru arkasına aldığı FED rüzgarı ile kendisini 18.60 TL seviyesinin üzerine atarken 19 TL hedefine doğru ilerlemeye başlamıştı. Dolara yeni müdahale iddiası ile düşüş senaryoları ve süper bono çıkacak mı sorusu bir kere daha gündeme geldi.
Siyaset bilimci yazar Avcı dolar imparatorluğu o tarihte yıkılacak dedi 8.64 TL birden düşeceği tarihi verdi

ABD Merkez Bankası FED tarafından yükselen enflasyonu düşürmek için atılan adımlar ve uygulanan agresif faiz politikası doları desteklemiş ve rekor yükselişi desteklemişti. Ne yazık ki süreçte Türk Lirası diğer para birimleri arasından negatif ayrışmış ve büyük değer kaybı yaşamıştı. 

Dolar kurunda yaşanan yükseliş bir kere daha dolarda Aralık ayı müdahalesi beklentisi oluşturmuştu. Konu hakkında tahminini açıklayan isimlerden biri de Araştırmacı yazar ve siyaset bilimci Engin Avcı oldu. Avcı yaptığı son paylaşımı ile dolar kurunda tarih vererek Ocak ayına kalmadan büyük düşüş yaşanacağını iddia etti. İşte o açıklamalar...

SÜPER BONO ÇIKACAK MI, ÇIKARSA NE OLUR?

Daha önce de dolar kurunda yaşanan her yükselişte gündeme taşınan süper bono iddiaları bir kere daha gündeme gelirken dolara yeni müdahale senaryoları yazılmaya başlandı. Enflasyona endeksli bono olarak ta anılan süper bono için resmi bir açıklama gelmezken henüz böyle bir ürün piyasaya sürülmedi. Ancak sürülmesi durumunda etkisinin Kur Korumalı Mevduat Hesabı'ndan çok daha fazla olacağı belirtiliyor. 

DOLAR DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞER, DOLARA YENİ MÜDAHALE VAR MI, OLACAK MI?

Hatırlanacağı üzere 2021 senesinin son çeyreğinde dolar kurunda yaşanan sert yükseliş ile kur 16 TL barajını aşmış ve kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaparak Kur Korumalı Mevduat Hesabı'nı duyurmuştu. Yapılan açıklama ile dolar kuru bir anda tepetaklak olmuş ve 10 TL seviyesine kadar düşmüştü. 

Dolarda benzer bir müdahale beklediğini belirten Avcı Türkiye'ye pek çok ülkeden şu anda yüksek tutarlı para girişleri olduğunu belirterek kendisinin planının Aralık ayı olduğunu ve Ocak ayı girmeden kurda sert bir düşüş beklediğini dile getirdi. Avcı "Benim tahminim 27-28 Aralık’a kalmaz biter bu iş. Tüm bu yaşananlar enflasyonun düşeceği yönündür. Sizler seçime doların imparatorluğunun yıkılışını görerek göreceksiniz" diyerek doların bir kaç ay içerisinde 10 TL seviyesine düşeceğini iddia etti. 

NOT: Burada yer alan bilgiler Engin Avcı tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.