Son dakika asgari ücret zammı gelişmesi! Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı!

Asgari ücret zammına ilişkin çok önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammına yeni bir açıklama yaptı.
Son dakika asgari ücret zammı gelişmesi! Çalışma Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı!

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışan ile onların aileleri maaşlarına yapılacak zamma dikkat kesilmeye devam ediyorlar. Asgari ücret zammı için Aralık ayı içerisinde çok büyük hareketlilik yaşanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücret zammına dair yeni bir açıklamada bulundu. Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarına bazı bilgiler veren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin görüşmelere yarın başlayacağını resmen açıklamış oldu.

İŞÇİ VE İŞVERENLERLE GÖRÜŞECEK!

Asgari ücret zammına dair açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “29 Kasım Salı günü yani yarın hem işçilerle hem de işverenlerle asgari ücret zammı için görüşeceğim. TİSK Başkanı ve TÜRK-İŞ Başkanı ile birer görüşme gerçekleştireceğim. Sonrasında asgari ücret zammı için takvimimizi belirlemiş olacağız. İnşallah bu sürecin sonunda tüm kesimlere güzel bir haber vereceğiz.” dedi.

BAKANLIK ARAŞTIRMA YAPIYOR

Asgari ücret zammı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çok kapsamlı bir araştırma yaparak beklentileri ölçüyor. Hem işverenlerin hem işçilerin hem de kamuoyunun 2023 asgari ücret beklentilerinin belirlenebilmesi için Türkiye’nin 81 ilinde anket çalışması yapılıyor. Küçük, orta ve büyük işletmeleri de kapsayacak olan bu anket çalışmasının sonucunda 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücrete dair beklentiler net bir şekilde ortaya çıkacak. Bu anketin sonuçları ise asgari ücret zammı için toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda açıklanacak ve daha sonra da kamuoyuna ilan edilecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret zammına dair nihai açıklamanın ne zaman yapılacağı merak konusu oluyor. Bu konuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışma takviminin belirlenmesi gerekiyor. Aralık ayında bu komisyon 4 ayrı toplantı yapacak. Bu toplantıların birisinde işverenler, birisinde işçiler ve kalan ikisinde ise Çalışma bakanlığı ev sahibi olacak. Bu toplantıların sonucunda ise asgari ücret zammı ile alakalı olarak bir karar alınacak ama komisyon bunu açıklamayacak. Alınan zam kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu zam kararına ekleme yapması veya düşürmesi mümkün olabilecek. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret zammını da Cumhurbaşkanı Erdoğan bir basın toplantısı düzenleyerek ilan edecek.