SON DAKİKA: Bankalara kredi ve kart borcu olanlar dikkat, kapınız çalabilir! Resmi Gazete'de bugün yayımlandı, borç yapılandırması için BDDK resmen açıkladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından alınan kritik karar 12 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Bankalara kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor... Yeni kurulan varlık yönetim şirketleri arasına yenisi katıldı, kapınızı çalabilirler!
SON DAKİKA: Bankalara kredi ve kart borcu olanlar dikkat, kapınız çalabilir! Resmi Gazete'de bugün yayımlandı, borç yapılandırması için BDDK resmen açıkladı

Bankalara kredi borcu ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiren kritik bir karar Resmi Gazete ile yayımlanarak duyuruldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 11/08/2022 Tarihli ve 10299 Sayılı Kararı, 12 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe giren karar kapsamında bankalara olan borçlarını ödemekte zorluk yaşayan ve takibe düşen kişileri yakından ilgilendiren bir gelişme duyuruldu. 

Özellikle de pandemi döneminde dağıtılan ucuz krediler ile vatandaşın borç miktarında büyük artış yaşanmış, borçlu olan kişilerin sayısında yaşanan artış dikkat çekmişti. Yine son dönemde icralık olan borçlar miktarında da artış yaşanmış haciz dosyası sayısı rekor kırmıştı. Bankalara borcu olan, takibe düşen borcu olanlar için kritik bir gelişme yaşandı. BDDK bu kişileri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. 

BANKALARA KREDİ VE KART BORCU OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! BDDK'DAN SON DAKİKA KARARI...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK tarafından alınan kurul kararı 12 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan tebliğ kapsamında yeni bir varlık yönetim şirketinin kurulduğu duyuruldu. 

SON DAKİKA: Bankalara kredi ve kart borcu olanlar dikkat, kapınız çalabilir! Resmi Gazete'de bugün yayımlandı, borç yapılandırması için BDDK resmen açıkladı

21 Nisan 2022 tarihinde kurulan Pozitif Varlık Yönetim Şirketi'ne faaliyet izni verildiği duyuruldu. Söz konusu şirketler bankaların batık kredi olarak isimlendirilen takibe düşen sorunlu alacaklarını düşük miktarlar ödeyerek satın alıyorlar. Bankanın takibe düşen alacağını üçte biri fiyata alan varlık şirketleri bu sayede icralık olan kişilere düşük taksitlerle borçlarından kurtularak kara listeden kurtulma imkanı tanırken bankalara da kötü kredilerinden kurtularak bilançolarını temizleme fırsatı sunuyor. 

 KREDİ VE KART BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA MÜJDESİ GELECEK Mİ, İCRALIK BORCU OLANLAR İÇİN YENİ AF VAR MI, GECİKME FAİZİ SİLİNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrası açıklanacağı iddia edilen borç yapılandırma çalışması olduğu dile getirilmişti. 1 Ağustos 2022 tarihindeki kabine toplantısında açıklanması beklenen ancak çalışmanın tamamlanamaması nedeni ile ertelendiği iddia edilen düzenlemenin bir sonraki kabine toplantısında açıklanacağı gündeme gelmişti. 

Varlık yönetim şirketleri bankalar ile yaptıkları pazarlıklar ile takibe düşen borçları ucuz fiyatlarla satın aldıkları için banka borcu takibe düşen, banka borcundan dolayı icra haciz gelen kişilere faizin büyük bir bölümünü silerek ana parayı uzun taksitlerle, senetlerle ödeme kolaylığı sunması nedeni ile tercih ediliyor. Vatandaş borcun faizinden kurtulurken borcunu ödeyerek kara listeden çıkmak için bir fırsat yakalamış oluyor.