Son Dakika borç yapılandırma kulis haberi AK Parti SGK prim, vergi ve kredi borcu yapılandırma 2022 için düğmeye bastı

Milyonlarca kişi pandemi döneminde başlayan ve beklentilerden de uzun süren ekonomik çalkalanma nedeni ile borçlarını ödeme konusunda zorluk yaşamaya başlamıştı. AK Parti tarafından seçim öncesi verilecek yeni vergi borcu ve kredi borçlarını içeren borç yapılandırma müjdesi bekleniyordu.
Son Dakika borç yapılandırma kulis haberi AK Parti SGK prim, vergi ve kredi borcu yapılandırma 2022 için düğmeye bastı

Koronavirüs salgını dönemine borçlu yakalanan kişiler borçlarını ödemekte büyük zorluk çekerken pandeminin beklenenden uzun sürmesi ile takibe düşen kişi sayısında büyük artış yaşanmıştı. Pandemi sonrasında ise Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş ile bu seferde enflasyon patlaması yaşanırken borçlu kişilerin sayıları daha da artmıştı. 

Özellikle de vergi borcu yapılandırması, SGK prim borcu ve kredi borçlarına yapılandırma beklentisi oluşmuştu. 2023 seçimi öncesi EYT müjdesi veren hükümetin borç yapılandırma konusunda da çalışmalara başladığı iddia edildi. AK Parti milletvekillerinin yaz dönemi boyunca yaptıkları saha çalışmalarında en büyük talebin borç yapılandırması olarak vatandaşın gündeminde yer aldığı ortaya çıktı. 

2023 VERGİ BORCU YAPILANDIRMA VE BORÇ YAPILANDIRMA 2022 MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Türkiye artık 2023 yılında yapılacak olan seçimler için geri sayıma başlarken AK Parti de hem düşen oy oranlarını arttırmak hem de seçimlerden yine birinci parti çıkmak için seçim çalışmalarına start vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatın ardından milletvekilleri kendi seçim bölgelerinde saha çalışmaları yapmaya başlamıştı. 

 Yaz dönemi boyunca kendi seçim bölgelerinde çalışan ve vatandaşların taleplerini toplayan AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan rapora göre ilgili bakanlıklar çalışmalara başlarken yoğun talep alan borç yapılandırması için de düğmeye basıldığı iddia edildi. Sabit gelirli çalışanlar, asgari ücretliler ve memurların yanı sıra emekli maaşı için de yapılacak olan yüksek zammın yanı sıra çiftçilerin  Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları kredi borçları, vergi borcu ve SGK prim borcu için yapılandırma çalışmalarına başlandığı haberi kulisleri hareketlendirdi. 

 Hatırlanacağı üzere hükümet yaptığı son düzenleme ile yeni torba yasa hazırlamış ve icralık borçların silinmesi, çalışanlara yemek ve doğalgaz desteği verilmesi gibi pek çok konuda vatandaşlara nefes aldıracak düzenlemelere gitmişti. Yeni düzenleme ile bu sefer borçlara yapılandırma kolaylığı sağlanmak için çalışılacağı iddia edildi. SGK prim borcu, vergi borcu ve çiftçilerin kredi borcu yapılandırması için çalışmaların başladığı haberleri finans kulislerini ısıtırken düzenlemenin kapsamının milyonlarca kişiyi içine alması bekleniyor.