Son Dakika DİSK 2023 net asgari ücret maaşı talebini açıkladı işçiler çift haneli maaş istedi!

2023 asgari ücret maaşı zammı için gözler 7 Aralık tarihinde yapılacak 1. asgari ücret tespit komisyonu toplantısı oturumuna çevrilirken DİSK patronları kızdıracak rakamı duyurdu. Asgari ücrete rekor zam talebi işçi teklifi ile geldi.
Son Dakika DİSK 2023 net asgari ücret maaşı talebini açıkladı işçiler çift haneli maaş istedi!

TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamı sonrasında gözler bir kere daha asgari ücrete yapılacak olan 2023 zam oranına çevrilmişti. TÜRK-İŞ tarafından açıklanan asgari ücret teklifi büyük tepki çekmiş rakam son derece düşük olması nedeniyle işçilerin tepkisini çekmişti. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da Türkiye'nin en büyük işçi sendikalarından biri olan DİSK tarafından yapıldı. 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu 2023 asgari ücret zam oranı için ilk kez rakam duyurdu. 7 Aralık 2022 Çarşamba günü yapılacak olan asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesi yapılan açıklama zamanlaması ile dikkat çekerken açıklanan rakam bu sefer işçilerden tam not alırken patron tarafını kızdırdı. 

DİSK 2023 ASGARİ ÜCRET ZAM TEKLİFİ AÇIKLANDI!

Asgari ücrette zam pazarlığı bu sene yükselen enflasyon rakamları nedeniyle son derece erken başlarken TÜRK-İŞ sonrasında asgari ücrete zam teklifini açıklayan bir diğer işçi sendikası da DİSK oldu. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay tarafından kırmızı çizgi olarak açıklanan rakam patronların kabul ettiği iddia edilen 8 bin TL sınırının bile altında kalması ile eleştirilere neden olmuştu. 

TÜRK-İŞ sonrasında bir diğer işçi sendikası Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK'te pazarlık masasına oturacağı asgari ücret teklifini masaya sürdü. Sendika çift haneli asgari ücret talep ederken söz konusu rakam işçileri memnun ederken patronlar tarafından ise gerçeklikten uzak olduğu iddiası ile tepki çekti. 

Son Dakika DİSK 2023 net asgari ücret maaşı talebini açıkladı işçiler çift haneli maaş istedi!

DİSK 2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI MAAŞ TEKLİFİ KAÇ TL, NE KADAR OLDU?

Konu hakkında açıklama yapan DİSK Başkanı Çerkezoğlu eksik olarak hesaplandığını iddia ettiği TÜİK verilerine göre dahi enflasyonun yüzde 85,5 seviyesine ulaştığını belirterek “İnsanca bir asgari ücretin net 13 bin 200 lira olması gerekir" diyerek rakamı 13 bin 200 TL olarak duyurdu. Söz konusu rakam işçi kesimini memnun ederken işverenler tarafından ise oldukça yüksek ve gerçeklikten uzak olarak nitelendirildi. Asgari ücrette nihai kararı 3 toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. 2023 asgari ücret maaşı rakamının 15 - 25 Aralık 2022 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.