Son Dakika EYT gelişmesi! Staj sigortası başlangıç sayılacak mı sorusuna bizzat Bakan Bilgin yanıt verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile staj sigortası başlangıç sayılacak mı sorusuna bizzat yanıt verdi. 1999 öncesi çıraklık staj sigortası borçlanması için yeni duyuru geldi.
Son Dakika EYT gelişmesi! Staj sigortası başlangıç sayılacak mı sorusuna bizzat Bakan Bilgin yanıt verdi

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında her gün yeni bir gelişme yaşanırken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Bakan Bilgin tarafından yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hazırlamış oldukları çalışmayı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını duyurdu. 

Yarın gerçekleştirilecek olan yılın son kabine toplantısı öncesinde EYT'nin kabinede görüşülüp görüşülmeyeceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine sonrasında gerçekleştirilecek olan ulusa sesleniş konuşması içerisinde yer alıp almayacağı merak konusu olmuştu. Bakan Bilgin yaptığı açıklama ile tüm bu merak edilen soruları yanıtlamış oldu. 

KABİNE TOPLANTISINDA EYT KONUŞULACAK MI, EYT'DE YENİ YAŞ ŞARTI KOŞULU OLACAK MI?

Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında  “EYT’de yaş konusu netleşti şeklinde bir açıklama yapamam. Bu konuda teknik bir çalışma yaptığımızı açıklamıştım. Bu çalışmayı yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağım. Sonuçta EYT’nin bir maliyeti var ve bunun karşılanmasından da hükümet sorumlu olacak. Yaş şartının olacağını veya olmayacağı, eğer olacaksa hangi yaş şartının uygulanacağını Cumhurbaşkanımız belirleyecektir. Şunu söyleyebilirim EYT’de yaş şartı ihtimaller içerisinde bulunuyor. Lakin üzerine basarak tekrar ediyorum herhangi bir yaş şartı kararı henüz alınmadı" diyerek yaş şartının masada yer aldığını ancak konu hakkında henüz net bir karar alınmadığını dile getirdi. 

 EYT STAJ MAĞDURLARI SON DAKİKA 2022! 1999 ÖNCESİ STAJ ÇIRAKLIK SİGORTASI İŞE GİRİŞ SAYILACAK MI?

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu çıraklık ve staj sigortası hakkında da Bakan Bilgin kendisine yöneltilen staj ve çıraklık sigortası sorusuna da yanıt vererek "Kamuoyunda bir staj beklentisi var. Ancak staj meselesini farklı değerlendiriyoruz. Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitimdir. Çalışanların iş akdi de staj ile başlamıyor. Bunun için de EYT’de staj kapsam içerisinde değerlendirilmeyecektir" diyerek kesin bir dille staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına bizzat kötü haberi verdi. Ne yazık ki bu açıklama kapsamında ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi gözüken ancak staj ve çıraklık sigortası yaptıran kişiler EYT'de kapsam dışında kalmış oldu.