Son Dakika! Kimler EYT'li kimler değil e-Devlet SGK EYT sorgulama sayfası açıldı var mısınız hemen bakın

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün müjde vermiş ve EYT'de yeni yaş şartı olmayacağını duyurmuştu. EYT'li miyim sorusuna yanıt arayanlara SGK sorgulama sayfası açıldı. SGK tescil ve hizmet dökümü sorgulama ekranı açıldı!
Son Dakika! Kimler EYT'li kimler değil e-Devlet SGK EYT sorgulama sayfası açıldı var mısınız hemen bakın

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu emeklilikte yaşa takılanlar EYT için dün son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanmış beklenen yaş şartı açıklaması gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile dün akşam saatlerinde milyonlarca kişinin beklemiş olduğu duyuru gelmiş ve yaş şartı kaldırılmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile EYT için yaş şartını kaldırdıklarını ve ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilerin yaş şartı olmadan aranılan prim gün şartı ve hizmet yılı sürelerini kapsaması durumunda hemen emekli edileceklerini duyurdu. Yapılan açıklama sonrasında pek çok kişi EYT yasasından yararlanıp yararlanamayacağını merak etmeye başlamıştı. SGK merak edilen ekranı açtı. 

E-DEVLET SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA EKRANI AÇILDI! 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile "Bu düzenleme ilk çıktığında ülkemizde 5,6 milyon emekli varken bugün 13,9 milyon emekli bulunuyor.

Her yıl istihdamına 1 milyon kişi ekleyen bir ülke olarak sosyal güvenlik sisteminde aktif pasif oranını başarıyla sağlıyoruz. Bugün açıklayacağımız düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Bu açıdan herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmayı da yaptık" diyerek EYT'de yaş şartını kaldırılmıştı. 

Son Dakika! Kimler EYT'li kimler değil e-Devlet SGK EYT sorgulama sayfası açıldı var mısınız hemen bakın

E-DEVLET SGK EMEKLİLİK SORGULAMA EKRANI

KİMLER EYT'Lİ SAYILACAK, KİMLER EYT'DEN YARARLANACAK?

Yukarıda yer alan linki tıklayarak açılan ekranda ilk işe giriş tarihi ve hizmete başlama tarihi bilgilerinizi göreceksiniz. Ne yazık ki milyonlarca kişi ilk işe giriş tarihi bilgisine bakarak yanılmakta ve kendisini EYT'li sanmaktadır. Ancak SGK tarafından baz alınan tarih hizmete başlama tarihi bilgisidir.

 Hizmete başlama tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler EYT kapsamına girmekte olup üstteki tarihin ne yazık ki EYT için bir geçerliliği yoktur. Yani ilk işe giriş tarihi değil hizmete giriş tarihi baz alınmaktadır. Yukarıda yer alan linkten hemen sorgulama yaparak sizde EYT'li olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.