Son dakika Merkez Bankası Aralık ayı PPK toplantısı faiz kararı açıklandı 2022 yıl sonu politika faizi yüzde kaç oldu?

Piyasaların beklemiş olduğu Merkez Bankası PPK Aralık 2022 faiz kararı açıklandı. Açıklanan karar ile yılın son faiz kararı ilan edilirken TCMB 2022 yıl sonu politika faiz oranı rakamı kesinleşmiş oldu.
Son dakika Merkez Bankası Aralık ayı PPK toplantısı faiz kararı açıklandı 2022 yıl sonu politika faizi yüzde kaç oldu?

2023 senesine sayılı günler kala Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası büyük bir heyecanla beklenen yılın son faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizi için 2022 senesinin kapanış rakamı olması nedeni ile söz konusu karar piyasa tarafından büyük bir merak ve heyecanla bekleniyordu. 

Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası bu sene yılın ilk toplantısında Ocak 2022 faiz kararı ile politika faiz oranını sabit tutarak yeni yıla yüzde 14 seyiyesi ile başlamıştı. Daha sonra yapılan PPK toplantıları ile yeni ekonomi modeli uygulanmış, yüksek enflasyon rakamına rağmen faiz indirimi kararları alınarak politika faiz oranı yüzde 9 seviyesine kadar çekilmişti. 

MERKEZ BANKASI PPK FAİZ KARARLARI 2022 TAKVİMİ! FAİZ NEREDEN NEREYE GELDİ?

Merkez Bankası Ocak 2022 PPK toplantısı faiz kararı ile politika faiz oranı sabit tutuldu ve yüzde 14 olarak ilan edildi. Merkez Bankası tarafından yapılan sonraki toplantılarda da Temmuz ayına kadar enflasyonda yaşanan yükselişe ve tüm beklentilere rağmen TMCB toplantısı pas geçilerek faiz oranı yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmuştu.  

MERKEZ BANKASI YILIN İLK FAİZ İNDİRİMİNİ AĞUSTOS AYINDA YAPTI!

Merkez Bankası Ağustos 2022 PPK toplantısı faiz kararı ile politika faiz oranını 100 baz puan indirdi ve yüzde 13 seviyesine çekti. 

Merkez Bankası Eylül 2022 PPK toplantısı ile bir kere daha faiz oranı için 100 baz puanlık indirim kararı gelmiş e politika faiz oranı yüzde 12 olarak revize edilmişti. 

Merkez Bankası'nın Ekim ayı toplantısında bu sefer 150 baz puanlık faiz indirimi yapılmış ve faiz oranı yüzde 10,5 seviyesine çekilmişti. 

Merkez Bankası bundan bir önceki toplantısında ise Kasım ayında faiz kararı ile politika faiz oranını 150 baz puan indirdi ve yüzde 9 seviyesine çekti. 

 Son dakika Merkez Bankası Aralık ayı PPK toplantısı faiz kararı açıklandı 2022 yıl sonu politika faizi yüzde kaç oldu?

SON DAKİKA! MERKEZ BANKASI ARALIK AYI PPK TOPLANTISI FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ OLDU, FAİZ İNDİRDİ Mİ, SON DURUM NE?

Yapılan son toplantı ile Merkez Bankası piyasaların beklentisi ile doğru orantılı olarak politika faiz oranını sabit tuttu ve yüzde 9 ile yılı tamamlamış oldu. Merkez Bankası tarafından açıklanan karar beklenti ile doğru orantılı olması nedeni ile dolar ve altın fiyatlarında sert dalgalanma hareketi beklenmiyor.