Son günlerin tartışılan ismi Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç istifa etti!

Son günlerin tartışılan ismi Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Son günlerin tartışılan ismi Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç istifa etti!

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM CEO’su Galip Aykaç geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklama ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı gazetecilerin marketlere yönelik eleştirilerine sert yanıtlar vermiş ve kamuoyunda büyük tepki görmüştü. Galip Aykaç marketlerin yaptıkları zamların kendilerinden kaynaklanmadığını aksine piyasalardan kaynaklandığını ifade etmişti. Yoğun bir şekilde tepki göre Galip Aykaç bugün Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıkladı.

GALİP AYKAÇ AÇIKLAMA YAPIP İSTİFA ETTİ!

Galip Aykaç istifa açıklamasında, “18 Ocak 2019 tarihinden itibaren iki dönemdir Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Son dönemlerde oldukça çarptırılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler sonucunda Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme kararı aldım. 49 yıllık mesleki tecrübem ile hem tüketicilerimiz hem de sektörümüz için bu zorlu enflasyon sürecinde elimden gelenin en iyisini yapmak için gayret gösterdim.” dedi.

Hakkında bir itibar zedeleme çalışması yapıldığını belirten Galip Aykaç, “Hakkımda yapılan itibar zedeleme çalışmaları hem şahsıma hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük zarar vermeye başladı. Gıda Perakendecileri Derneği bugüne kadar herhangi bir siyasi yapıyla ilişkiye girmemiştir. Açıklamalarım işini hakkıyla yapan medya ve basın mensuplarına yönelik değildir. Gündeme gelen spekülasyonlar sonrasında Sayın Devlet Bahçeli’nin da konuya dair hassasiyetini de üzülerek izledim. Benim maksadım asla kendisini kırmak değildi. Lütfen kendileri kusura bakmasınlar.” ifadelerini kullandı.

ŞOK Marketler’in kendisi hakkındaki açıklamasına da değinen Galip Aykaç, “Yaklaşık bir ay sonra Ocak 2023’te Olağan Genel Kurul’da tüzüğümüzde bulunan iki dönem kuralı gereği görev sürem sona erecekti. Bu süreci yaşanan olaylar ve herhangi bir tartışmaya mahal vermemek için öne aldığımı paylaşmak isterim. Bu kararımın maalesef basına servis edilen ŞOK Marketler’in dilekçesinde yer alan taleple ve içerikle herhangi bir alakası olmadığını özellikle belirtirim.” şeklinde konuştu.