Son zammın ardından İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları değişti!

Araç sahipleri ile alakalı olarak yeni bir zam uygulamaya girdi. Motorin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren zam yapıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?
Son zammın ardından İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları değişti!

Türkiye’de araç sahipleri akaryakıt zamları ile yeniden karşılaştılar. Dün gece yarısından itibaren akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı ve bu zamlar da pompa fiyatlarına yansıtıldı. Bugün akaryakıt satın alacak olan araç sahipleri eğer motorin alacaklarsa daha yüksek bir fiyatla karşılaşacaklar. Peki motorin fiyatlarında nasıl bir değişiklik oldu? Motorinin litre fiyatı ne kadar oldu?

DOLAR KURU VE PETROL FİYATLARI ZAM GETİRDİ!

Akaryakıt maliyetleri hesaplanırken dolar kuru ve küresel piyasalarda petrol fiyatları üzerinden hesaplama yapılıyor. Dolar kurunda gerçekleşen yükselişler petrol fiyatlarındaki artışla birleşince maliyetler yükseldi. Bu maliyet yükselmesi neticesinde de motorin zammı kaçınılmaz hale geldi. Diğer akaryakıt ürünlerinde ise herhangi bir zam uygulanmadı. Ancak benzin için gelecek hafta zam olabileceğine dair değerlendirmeye gelmeye başladı.

MOTORİNE ZAM POMPAYA YANSIDI!

Maliyetlerde meydana gelen artışlardan dolayı akaryakıt sektörü kaynakları dün motorine zam geleceğini ve bu zammın da litre başı 76 kuruş olacağını bildirmişlerdi. Dün gece yarısı bu zam uygulamaya girdi ve motorinin litre fiyatında 76 kuruş artış yapıldı. Bu zammın ardından motorin fiyatları açısından akaryakıt fiyat tabelası değişti. Diğer akaryakıt ürünlerinde ise herhangi bir fiyat değişimi meydana gelmedi.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI!

Yapılan son zammın ardından İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatlarında değişiklik oldu. Güncel verilere göre fiyatlar şöyle değişti:

İstanbul Akaryakıt Fiyatları:

Benzin: 19.82 TL
Motorin: 19,34 TL
LPG: 10,99 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları:

Benzin: 20,19 TL
Motorin: 19,73 TL
LPG: 11,03 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları:

Benzin: 20,22 TL
Motorin: 19,80 TL
LPG: 10,81 TL