Sosyal Güvenlik Uzmanı Açıkladı: EYT Çıkarsa Kimler Hemen Emekli Olur, Yararlanacak?

EYT son dakika gelişmesi ile açıklama yapan Çalışma Bakanı Bilgin EYT'nin çıkacağı tarihi duyurmuştu. Peki, EYT çıkar çıkmaz kimler hemen emekli olacak, EYT'den kimler yararlanacak, faydalanacak?
Sosyal Güvenlik Uzmanı Açıkladı: EYT Çıkarsa Kimler Hemen Emekli Olur, Yararlanacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için beklenen müjdeli haberi bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermiş, yapılan açıklama ile EYT'nin çıkacağı tarih ilk kez kesin olarak açıklanmıştı. Bakan Bilgin canlı yayında yapmış olduğu açıklama ile EYT'nin de masada olduğunu ve bu konuda yaşanan sorunları 2022 yıl sonuna kadar çözeceklerini duyurmuştu. 

Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklama heyecan yaratırken gözler EYT düzenlemesinin detaylarına çevrilmişti. Yasanın kapsamı henüz tam olarak açıklanmazken EYT'de son durum milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle de "EYT çıkarsa kimleri kapsıyor, kim ne zaman emekli olacak?" sorularının yanıtları merak ediliyordu. Konu hakkında bir açıklama da SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapıldı. 

EYT ÇIKARSA KİMLERİ KAPSIYOR, KİM NE ZAMAN EMEKLİ OLACAK, HEMEN EMEKLİ OLACAKLAR KİMLER?

İlk işe giriş tarihi 1999 ve öncesi olan, prim gün sayısı ile hizmet süresini tamamlamasına rağmen yaş engeline takıldığı için emekli olamayan kişiler Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak aynı çatı altında toplanmış, bu kelimelerin ilk harflerinden oluşan EYT derneği kurularak yasal mücadele başlatılmıştı. Yoğun talep üzerine hükümet EYT düzenlemesini bir kere daha masaya taşırken, EYT'de son dakika açıklaması ile Bakan Bilgin 2022 yıl sonuna kadar sorunu çözeceklerini resmen duyurmuştu. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Açıkladı: EYT Çıkarsa Kimler Hemen Emekli Olur, Yararlanacak?

Konu hakkında gelen soruları yanıtlayan SGK uzmanı Özgür Erdursun EYT çıkarsa hemen emekli olacakları açıkladı. Erdursun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile "08.09.1999 tarihine kadar sigortalı olan, 18 yaş baz alınarak kadınlar 20, erkekler 25 yıllık sigortalılık süresini tamamlamışlarsa, SSK’da 5.000, Bağkur ve Emekli Sandığında kadınlar 7.200, erkekler 9.000 günü tamamlamışlarsa EYT yasası çıkar çıkmaz emekli olurlar…" diyerek kimlerin hemen emekli olacakları sorusuna yanıt verdi.