SSK sicil numarası bulma! Sicil no nerede yazılır, e Devlet T.C. ile sorgulama nasıl öğrenilir?

EYT yasası için geri sayım hızlanırken prim gün sayısı hesaplama ve emekli maaşı hesaplama ekranlarına erişmek isteyen kişiler T.C. ile sicil no sorgulama nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaya başladı. SGK sicil numarası sorgulama e-devlet ekranı!
SSK sicil numarası bulma! Sicil no nerede yazılır, e Devlet T.C. ile sorgulama nasıl öğrenilir?

Emeklilik hesaplaması, prim gün sayısı görüntüleme ile işe giriş ve çıkış tarihi sorgulama işlemlerinde SSK sicil numarası kullanılmaktadır. Sigortalı olarak işe giren kişilerin ilk işe giriş işlemleri esnasında kendilerine bir numara verilmekte olup tüm kayıt işlemleri bu numara üzerinden gerçekleştirilir.

Kişinin bir işten ayrılarak başka bir işe girmesi durumunda aradan geçen süre fark etmeksizin yeni işyerine de kaydı bu numara üzerinden yapılmalıdır. Kişi yeni girdiği işte ilk işe giriş kaydı esnasında bu numarayı vermesi yeterli olacaktır. Daha önceden kişisel bilgilerin girilmesi durumunda şifresiz sigorta sicil numarası sorgulama işlemine onay verilirken günümüzde artık ne yazık ki bu işlem sadece şifreli olarak yapılabilmektedir. 

SSK SİCİL NUMARASI SORGULAMA E DEVLET ÜZERİNDEN NASIL ÖĞRENİLİR?

Özellikle de EYT öncesi sigorta sicil numarası arayışları artarken emeklilik maaşı sorgulama ekranında da bu bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır. Sicil numarasını sorgulamak için şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümünde SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi yazmanız yeterli olacaktır. 

SSK sicil numarası bulma! Sicil no nerede yazılır, e Devlet T.C. ile sorgulama nasıl öğrenilir?

SSK SİCİL NUMARASI E-DEVLET SGK SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

Gelen ekranın alt bölümünde yer alan tescil bilgileri içerisinde sicil numarası da yer almaktadır. SGK sicil numaranızı en kolay bu şekilde öğrenebilirsiniz. Sorgulama işleminizi yaparak sicil numaranızı öğrenebilir, bu numara üzerinden maaş hesaplama başta olmak üzere diğer sorgulama ekranlarını kullanabilirsiniz.