Şu an araba almak mantıklı mı sorusuna uzmanı yanıt verdi bulursanız kaçırmayın

Sıfır ve ikinci el araç fiyatları büyük bir hızla yükselirken vatandaş araba almak için en uygun zaman fırsatlarını kovalamaya başlamıştı. Araba almak istiyorum diyen kişilere 2023 öncesi son yorum geldi.
Şu an araba almak mantıklı mı sorusuna uzmanı yanıt verdi bulursanız kaçırmayın

İlk olarak pandemi döneminde sıfır araç fiyatlarında rekor yükseliş yaşanmış, sonrasında yaşanan yükseliş 2.el araç piyasasına da sıçramıştı. Pek çok ekonomist o tarihte araç fiyatlarında yaşanan yükselişi geçici olarak değerlendirmiş, pandemi sonrasında eski normale dönüş dönemi ile araba fiyatlarında büyük çöküş yaşanacağını iddia etmişti. 

Ancak pandemide fabrikaların uzun süre kapalı kalması ile sıfır araç stok sorunun yaşanması yeni zam yağmuru yaşanmasına neden olmuş, önce sıfır araç fiyatları sonrasında ise ikinci el araç fiyatları yeni rekorlara koşmuştu. Hatta bazı modellerde ikinci el araba fiyatı sıfırını dahi geride bırakarak büyük dalgalanma yaşanmasına neden olmuştu. 

ARABA ALMAK İÇİN EN UYGUN ZAMAN NE ZAMAN?

Otomotiv sektörünün duayen ismi Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Arkadaşlar çok soru geliyor, bir kerede cevaplayayım; Araç ve en önemlisi kredi bulabiliyorsanız BUGÜN almak için hep en doğru zamandır" diyerek bugün araç almanın mevcut koşullar altında halen avantajlı olduğunu dile getirdi. 

Yükselen araç fiyatları kadar 2023 senesinde ÖTV indirimi beklentisi de vatandaşı alım konusunda ikilemde bırakmıştı. Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler araç fiyatları düşecek beklentisi ile erteledikleri her ayda ise ne yazık ki gelen zamlar nedeniyle zarara uğramıştı. 

2023'TE SIFIR ARAÇ FİYATLARI NE OLUR, 2023 YILINDA İKİNCİ EL ARABA FİYATI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Ekonomistler bu konu hakkında yine farklı görüşler açıklamaya devam ederken oto galericiler ise zam sinyali vermişti. Pek çok ekonomist enflasyonda yaşanan yükseliş ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle indirim beklentisinin zor olduğunu belirtirken yine sıfır araç stok sorunu da fiyatları yukarıda tutmaya devam eden nedenler arasında gösterilmişti. 2.el araba fiyatları için ise sıfır araç stok sorununun devam etmesi ile yeni zam sinyalleri geliyordu. 

NOT: Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.