Şubat ayına kalacağı iddia edilen EYT'de son dakika gelişmesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde son toplantı yapıldı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesi hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Şubat ayına sarkacağı iddia edilen EYT yasası hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında son toplantı tamamlandı.
Şubat ayına kalacağı iddia edilen EYT'de son dakika gelişmesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde son toplantı yapıldı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Mecliste başlayan bütçe görüşmeleri nedeniyle emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasasının sarkacağı, Ocak ayında meclise geleceği, Şubat ayında onay alması durumunda EYT'lilere ilk maaş ödemesinin Mart ayına kadar sarkabileceği iddia edilmişti. 

Söz konusu haberler EYT müjdesi bekleyen milyonlarca kişiyi hayal kırıklığına uğratırken EYT'nin hızlandırılması için sosyal medyada da çalışmalar yapılmıştı. Konu hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde EYT toplantısı yapıldığı açıklandı. 

EYT'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ BUGÜN: SON EYT TOPLANTISI YAPILDI! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde yapılan toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in katıldığı açıklandı. Toplantıda tarafların meclise sunulması beklenen EYT yasa tasarı üzerinde son taslak çalışmasını gözden geçirdiklerini, tarafların taleplerini karşılayacak en iyi şekilde düzenlemeye şekil vermeye çalıştıkları belirtildi. 

EYT toplantısının yapılması ve toplantının basına EYT öncesi son toplantı olarak yansıması yıl sonu bitmeden yasanın meclise geleceği şekilde yorumlanmasına neden oldu. EYT'liler yasanın en geç Aralık ayı sonuna kadar meclisten ivedilikle geçirilmesini Ocak ayında ilk emeklilik maaşlarını almayı talep ediyorlardı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın da katıldığı duyurulurken son kez yapılan toplantının ardından hazırlanan kanun teklifinin meclise sunulması bekleniyor.