Tapusunu 1 sene önce alanda başvuru yapabilecek! Ziraat Bankası, TOKİ ve SGK o kişilere sıfır faizli konut kredisi verecek

Kredi çekerek ev sahibi olmak isteyen kişilere devlet destekli konut kredisi müjdesi geldi. TOKİ destekli konut kredisi paketleri kapsamında SGK belgesi getirene Ziraat Bankası faizsiz konut kredisi verecek. TOKİ'nin sıfır faizli kredi başvuru şartları neler?
Tapusunu 1 sene önce alanda başvuru yapabilecek! Ziraat Bankası, TOKİ ve SGK o kişilere sıfır faizli konut kredisi verecek

Ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarak devletin destekleri tüm hızı ile devam ederken bu destek paketleri farklı kesimlere ve şartlara bağlı olarak verilmektedir. Türkiye'de dar gelirli ailelerin ev sahibi olmalarını sağlamak amacı ile hayata geçirilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ çalışmalarına tüm hızı ile devam ederken sosyal konut projesi üretimlerinin yanı sıra sıfır faizli kredi paketi desteği de sağlıyor. 

TOKİ'nin satışa sunduğu sosyal konut projeleri 240 aya kadar vadeli olarak satılması, düşük peşinat ile başvuruya açılması ve piyasa fiyatının çok daha altına satılması nedeni ile yoğun ilgi görürken bir başka yoğun ilgi gören fırsatta TOKİ sıfır faizli konut kredisi desteği olarak öne çıkıyor. 

TOKİ FAİZSİZ KONUT KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Sıfır faizli konut kredisi paketi ile ev sahibi olmak isteyen dar gelirli kişilere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından destek ödemeleri tüm hızı ile devam ediyor. Söz konusu destek SGK tarafından istenen belgeyi getiren kişilere verilirken istenen belgeyi SGK'dan alan kişiler kredi başvurularını ise SGK üzerinden yapıyor. 

Tapusunu 1 sene önce alanda başvuru yapabilecek! Ziraat Bankası, TOKİ ve SGK o kişilere sıfır faizli konut kredisi verecek

2022 senesinde söz konusu kredi limiti 241 bin TL olarak hesaplanırken 2023 senesinde ise bu rakamın rekor seviyede yükseltilmesi bekleniyor. Devlet İstatistik Enstitüsü’nce Türkiye geneli için ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar arttırılan rakamın bu sene 500 bin TL üzerinde çıkması bekleniyor. 

ZİRAAT BANKASI SGK FAİZSİZ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Emekli Sandığından maaşa bağlanan ve Faizsiz Konut Kredisi için Hak Sahipliği Belgesi alan tüm şehit aileleri ile terör malulleri ve bunların dul ve yetimleri faizsiz konut kredisi almaya hak sahibidir. Bu belgeyi getiren kişilere Ziraat Bankası faizsiz konut kredisi vermektedir. Kredi için sıfır ya da ikinci el, konut m2 büyüklük şartı gibi ek şartlar uygulanmamakta olup yeni ev almak isteyen kişilerin yanı sıra evini en geç 1 sene önce satın alan kişilerde faizsiz konut kredisi başvurusu yapabilecekler.